SRR
Skriv utLägg till favoriter

Finntorp

Finntorps Gård
  

Varje sommar välkomnar vi ungdomar mellan tio och sexton år till våra ridläger på Finntorps Gård. Finntorp ligger i hjärtat av natursköna Sörmland och ett ridläger här innebär mycket ridning, bad, lekar och gemenskap. Finntorps Gård har anordnat sommarridläger sedan 1972.

Från och med 2012 ägs och drivs Finntorp av Lisa Vrang och Manuel Walter.

Älsklingshästen

Kan man tänka sig något härligare än att hämta sin älsklingshäst i hagen och sedan rå om den på alla sätt under sju härliga lägerdagar? Finntorps Gård har en lång och gedigen ridlägertradition. Ett sommarridläger på Finntorps Gård är både utbildning och rekreation. Ett minne för livet!

                 

Lägerutbildningen

Ridutbildningen leds av erfarna och utbildade instruktörer som anpassar ridningen till kunskapsnivån. Vi rider i grupp, två pass om dagen på välutbildade ponnyer i alla storlekar. Lektionerna är varierade, allt för att varje deltagare skall blir en skickligare ryttare. Förutom ridning omfattar undervisningen även hästens skötsel och utfodring, stallskötsel, enklare hästsjukvård och mycket annat.

Boende

Eleverna bor i trevliga timrade stugor, med wc och dusch i direkt anslutning. Hemlagad frukost, lunch och middag samt kvällsmål serveras i lägergårdens matsal.

Fritid

Ett ridläger på Finntorp är inte bara hästar ochridning. Vi anordnar många olika fritidsaktiviteter som tävlingar, lekar och roliga äventyr .  Finntorps Gård ligger underbart beläget utmed Yxtasjön, där kan man bada så mycket man vill vid den egna bryggan. På gården finns också kioskförsäljning

.

Lägeravslutning

Den traditionella avslutningsdagen med sina lövade hinder och finryktade hästar är en spännande händelse för oss alla. I hopptävlingen får man visa upp sina nyvunna färdigheter för föräldrar, syskon och vänner.

Ett ridläger som håller vad det lovar


Det är med glädje och stolthet vi hälsar våra unga gäster välkomna till Finntorps Gård. Vi gör alla vårt yttersta för att vistelsen hos oss ska vara både trevlig och stimulerande, och vi arbetar hårt för att allt som tillhör ett lyckat ridläger skall finnas; från bra hästar, ändamålsenliga anläggningar och god undervisning till bekväm inkvartering, god mat och trevliga fritidsaktiviteter.

Faktaruta

Ridlägrets uppläggning.

Ridlägret omfattar sju dagar inklusive ankomst- och avresedag. Ridning i grupp cirka 3 timmar per dag på ridbana, i terräng och ridhus. Undervisning i häst- och stallskötsel, persedelvård och enklare hästsjukvård. Vid avslutningen anordnas tävlingar och uppvisning.Hästar. Finntorps Gård disponerar ett stort antal trevliga ponnyer och hästar i olika storlekar. Varje deltagare har en egen häst.
Det går också bra att ta med egen häst.

 

Förläggningen. Lägerdeltagarna bor i småstugor med dusch, WC och tvättrum i direkt anslutning.

Mat. Hemlagad frukost, lunch och middag samt kvällsmacka.

Finntorps GårdFinntorps Gård642 91FLEN
Telefon: 0157-21192 • 0157-512 90
Mobil: 070/2224925,070-2315720

Fax: 0157-66386

E-post: manuel.walter@elmo.nu

Arrangör:  Finntorps gård

Ridlägeransvarig: Lisa Vrang & Manuel Walter