Med duktiga ledare och rätt utrustning

2017 har vi 50-årsjubileum, erfarenhet som ger trygghet!
Med många ledare på plats dygnet runt och få lägerdeltagare så är hjälpen nära. Vi är alltid med oavsett om det gäller att kratsa en hov eller plocka in en häst från hagen. Detta ger dig möjlighet att på ett tryggt sätt kunna lära dig hur du hanterar hästen på bästa sätt.
Skyddsutrustning- Rätt utrustning är A och O för din och hästarnas säkerhet. Alla hästar har sin egen utrustning som är anpassad efter individerna och alla sadlar har säkerhetsstigbyglar. Du som elev bär alltid hjälm vid all hästhantering samt säkerhetsväst vid all ridning.  Har du ingen hjälm eller väst? Ingen fara! Tack vare ett samarbete med Sparbankstiftelsen Gripen kommer vi under våren 2017 byta ut alla våra gamla lånevästar och hjälmar till nya av högsta standard som finns att tillgå på marknaden, detta innebär även att vi kommer kunna erbjuda många fler storlekar.
Om du behöver låna hjälm eller väst kommer du tillsammans med en ledare prova ut dessa första dagen så du får rätt storlek och skyddet blir optimalt, du kommer sen ha låneutrustningen i ditt skåp så du kan använda samma hela veckan.

Om olyckan är framme

Om olyckan är framme kan det vara skönt att veta att all vår personal är HRL-utbildad, det är även viktigt att ni lämnat rätt telefonnummer så vi snabbt kan få tag på er. 
För att delta på våra ridläger behöver du vara medlem hos oss, genom att teckna medlemskap hos oss har du en bra försäkring, läs mer om den här -Det är viktigt att du läser igenom villkoren för försäkringen så du själv kan ta ställning till om du behöver komplettera den med en egen försäkring. Läs mer om vårat medlemskap och hur du tecknar det här
Brandskydd- Alla stugor är godkända samt utrustade med brandvarnare och brandfiltar.
"-Jag hoppade en av mina favorithästar Laika en gång, och efter hindret drog hon ner huvudet så jag typ gjorde en kullerbytta av! Ridläraren kom fram och frågade hur det gick, och min mamma fick det på film. Sen en annan dag så skulle jag galoppera Sesam barbacka i skogen, då råkade vi galoppera ner för en backe, så det blev jätteskumpigt, och när jag bad honom stanna blev det tvärstopp så jag trillade av, men jag landade på fötterna och eftersom jag inte slog mig skrattade både jag och Emma (ledaren på lägret) sen fortsatte vi rida" -Maja 12år

Uppgifter

Säkerhet

Adress:

Telefon:

Mobil:

Fax:

E-post:

Hemsida:

Arrangör:

Ridlägeransvarig: