Vad är ett temaläger?

Ett ridläger med massor av ridning och hästaktiviteter, men istället för att ha fritid på lägren så har vi olika teman som fyller upp tiden mellan hästpassen, detta för att kunna utnyttja varenda minut från morgon till kväll. Efter 50 år vet vi att detta är ett vinnande koncept för alla, vi lär känna er bättre, sammanhållningen mellan lägerdeltagarna blir mycket starkare och det är inte ovanligt att man med sina nyfunna läger vänner fortsätter åka på läger ihop år efter år. Det som skiljer lägren åt är framförallt vad vi hittar på mellan hästpassen på ”tematiden” men även ålder och förkunskaper. Välj det tema du tycker låter roligast! Du behöver inte ha förkunskaper av temat, vi anpassar det efter allas nivå (förutom hopp & terräng där vi har ridkrav)

För dig som är van att sova borta och har varit på läger tidigare

Voltige: Detta är ett 6-dagarsläger för dig som vill lära dig göra konster på hästryggen.  Ett läger där du får lära dig voltige på riktigt, med mycket gymnastikövningar både på hästen och på marken. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av voltige, då vi tränar alla på den nivån dom är, från nybörjare till vana voltigörer.
Midsommarläger: Detta är ett 7dagarsläger med extra mycket av allt. Två av de allra bästa ledarna Sanna och Maria kommer fylla detta läger med roliga upptåg mellan hästpassen. Dessutom älskar dom sång, teater och dans därav kan vi räkna med mycket musik detta läger. Lägret avslutas med någon form av egenkomponerade "kür"-program som uppvisning, för visst är det härligt att även rida till musik!
Hopp  Detta är favoritlägret för dig som ridit länge och kan hantera din häst självständigt i alla gångarter. Vi hoppar krångliga banor med ”läskiga” hinder. Kanske inte så högt, men med lite tankearbete för både dig o din häst. Grillkväll, terränghoppning, gymkhana, voltige, hopptävling m.m.
I år är hopp uppdelat på ett minihopp på 5dagar och ett hopp på 7dagar, här är det förkunskapen som skiljer. på minihopp lär du dig grunderna i hoppning, du behöver inte ha hoppat så mycket tidigare, men måste kunna rida självständigt i alla gångarter både i skogen och på ridbanan.
På vanliga hoppläget rekommenderas att du fyllt 12 år och klarar banor på 70cm på olika hästar, undantag för åldern kan göras för dig som är en van ryttare, ring eller mejla då först och dubbelkolla. Detta lägret är tänkt som en kombination med vår terrängweekend, skulle det finnas platser kvar efter jul går det även att boka hopp och terräng var för sig.

Terrängläger

Kristi himmelfördshelgen 10/5-13/5 kommer årets terrängläger vara. Ett 4 dagars läger för dig som vill rida mycket i skogen. Vi kommer ha tre hästpass om dagen, vi rider både på uteritter samt på ridbanan och testar både voltige och att köra häst och vagn. Förutom allt detta kommer vi ha en lektion på terrängbanan varje dag. Mellan hästpassen hinner vi både bada, bygga egna terränghinder, praktisk och teoretisk teori samt många andra roliga aktiviteter. Det kan även bli grillkvällar, gymkhana, poänghoppning eller stafetter ett perfekt sätt att tjuvstarta sommaren.

För den yngre lägerdeltagaren & dig som inte varit på läger innan

Dagridläger: 

För dom allra yngsta (5-9år) så är ett dagridläger ofta lagom. Vi har alltid gott om allt i allor som hjälper till med allt från att rykta hästen till att leda dom som vill ha ledare. Ett dagridläger varar tre dagar med ca 5h/dag. Alla dagarna är det en ridlektion +en av följande häst-aktiviteter Voltige, Gymkhana, Körning eller uteritt. Vi kommer även ha roliga leker, lunch och bad varje dag. Ett bra val för dig som inte vill sova borta. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av hästar.

Miniläger: 

Är du mellan 7-12 år och det är ganska nytt för dig med ridläger så ska du välja ett av våra miniläger. Årets miniläger har 3 övernattningar, och vill du så är det helt okej att sova hemma även på dessa läger. Du kan välja mellan tema Vildmark och tema Bild, även Killägret är ett 4dagarsläger.
Vildmark: Mellan hästpassen lär vi oss mer om naturen, vi gör upp eld, bygger vindskydd så vi kan sova under stjärnhimlen någon natt. Det blir mycket sånger och lekar kring lägerelden på kvällarna. Kanske träffar vi på ett eller annat troll eller annat skogsväsen om vi vågar oss på en kvällsritt i skymningen.
Bild: Detta är ett läger för alla kreativa och fotointresserade. Mellan hästpassen blir det mycket teckning och målning. Vi lär oss rita och skissa både hästar och andra saker så att alla kan bli en riktig konstnär.  Under veckan kommer vi även träna lite fotografering, där ni får fotas med er favorithäst, bilder som ger minnen för livet, ta gärna med din kamera om du vill få tips och råd på hur du blir en proffsig hästfotograf.

Nytt för i år, ett läger för killar!

Vi har ofta killar på våra ridläger, men det är inte alltid de lyckas boka in sig samma vecka. Så efter önskemål har vi nu avsatt ett helt läger för killar. Lägret kommer vara inspirerat av bland annat riddarspel och gymkhana, men även lite blandade aktiviteter från våra andra läger.

Vi har inte någon åldersgräns på detta lägret, utan kommer dela upp grupperna efter ålder och förkunskap.

Uppgifter

Vilket läger ska du välja?

Adress:

Telefon:

Mobil:

Fax:

E-post:

Hemsida:

Arrangör:

Ridlägeransvarig: