Vad är ett temaläger?

Ett ridläger med massor av ridning och hästaktiviteter, men istället för att ha fritid på lägren så har vi olika teman som fyller upp tiden mellan hästpassen, detta för att kunna utnyttja varenda minut från morgon till kväll. Efter 50 år vet vi att detta är ett vinnande koncept för alla, vi lär känna er bättre, sammanhållningen mellan lägerdeltagarna blir mycket starkare och det är inte ovanligt att man med sina nyfunna läger vänner fortsätter åka på läger ihop år efter år. Det som skiljer lägren åt är framförallt vad vi hittar på mellan hästpassen på ”tematiden” men även ålder och förkunskaper. Välj det tema du tycker låter roligast! Du behöver inte ha förkunskaper av temat, vi anpassar det efter allas nivå (förutom hopp & terränglägrena där vi har ridkrav)

Våra längre ridläger, för dig som är van att sova borta och har varit på läger tidigare

6 dagars Bildläger: Detta är ett läger för alla kreativa och fotointresserade. Mellan hästpassen blir det mycket teckning och målning. Vi lär oss rita och skissa både hästar och andra saker så att alla kan bli en riktig konstnär.  Under veckan kommer vi även prata lite om fotografering, ta gärna med din kamera om du vill få tips och råd på hur du blir en proffsig hästfotograf.
5dagars läger med Teatertema: Med teaterlekar och kostymer tränar vi pjäser och improvisation, ett läger med mycket skratt, skapande och agerande. 
6 dagars Käpphäst och barbackaläger: Har du en käpphäst? vill du göra en? detta lägret kommer vi skapa käppisar, hinder, och allt därtill, vi tränar, leker och tävlar. Men vi glömmer inte bort de vanliga hästarna, och rider lika mycket som på alla ridläger vårat huvudfokus detta läger är barbackaridning.
8 dagars Hoppläger  Detta är favoritlägret för dig som ridit länge. Vi hoppar krångliga banor med ”läskiga” hinder. Kanske inte så högt, men med lite tankearbete för både dig o din häst. Grillkväll, terränghoppning, gymkhana, voltige, hopptävling m.m.

Observera att du ska ha hoppat regelbundet, klara banor på 70cm på olika hästar samt ha mycket god ridvana för att delta på detta lägret. rek ålder 12-20år, rek ridvana från 6år och upp.

Dagridläger

3dagar 5/7-7/7: 

För dom allra yngsta (5-11år) så är ett dagridläger ofta lagom. Vi har alltid gott om allt i allor som hjälper till med allt från att rykta hästen till att leda dom som vill ha ledare. Ett dagridläger varar tre dagar med ca 5h/dag. Alla dagarna är det en ridlektion +en av följande häst-aktiviteter Voltige, Gymkhana, Körning eller uteritt. Ett bra val för dig som inte vill sova borta. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av hästar.

Terrängläger, weekendläger!

Kristi himmelfärdshelgen 30/5-2/6 kommer årets terrängläger vara. Ett 4 dagars läger för dig som vill rida mycket i skogen. Med långa och många hästpass, fyller vi dagarna med terränghoppning, uteritter och barbackaridning. Mellan hästpassen hinner vi både bada, bygga egna terränghinder, praktisk och teoretisk teori samt många andra roliga aktiviteter. Det kan även bli grillkvällar, gymkhana, poänghoppning eller stafetter ett perfekt sätt att tjuvstarta sommaren.

Observera att du ska ha hoppat regelbundet samt ha god ridvana för att delta på detta lägret. rek ålder 9-20år, rek ridvana från 4år och upp.

Paketerbjudande: bokar du både terränglägret samt 8dagars hopplägret och fullföljer betalningen senast 31/12-2019 erhåller du 1000:- rabatt på det sammanslagna priset!

Miniläger, för dig som inte varit på ridläger innan, samt för de yngre deltagarna.

4 dagarsläger med Vildmark, Voltige eller Hopptema: 

Är du mellan 7-14 år och det är ganska nytt för dig med ridläger så ska du välja ett av våra miniläger. Årets miniläger har 3 övernattningar, och vill du så är det helt okej att sova hemma även på dessa läger.
Vildmark: Mellan hästpassen lär vi oss mer om naturen, vi gör upp eld, bygger vindskydd så vi kan sova under stjärnhimlen någon natt. Det blir mycket sånger och lekar kring lägerelden på kvällarna. Kanske träffar vi på ett eller annat troll eller annat skogsväsen om vi vågar oss på en kvällsritt i skymningen.
Voltige: Med gymnastikövningar både på hästen och på marken lär vi oss att göra konster på hästryggen. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av voltige, då vi tränar alla på den nivån dom är, från nybörjare till vana voltigörer.
Minihopp: på minihopp lär du dig grunderna i hoppning, du behöver inte ha hoppat så mycket tidigare, men måste kunna rida självständigt i alla gångarter både i skogen och på ridbanan.

Uppgifter

Vilket läger ska du välja?

Adress:

Telefon:

Mobil:

Fax:

E-post:

Hemsida:

Arrangör:

Ridlägeransvarig: