Följ Roo Gård Hemsida Facebook Instagram
Avslutning på ett av våra allmänna ridläger.

Avslutning på ett av våra allmänna ridläger.

Roo Gård

Roo Gård Ridskola och Ridläger ligger i det vackra Roslagen, precis vid kusten. Du hittar oss mellan Åkersberga vid Norrtälje längs kustvägen 276, knappt en timmes resa från centrala Stockholm. Vi har två ridbanor, ridhus och vackra omgivningar att rida ut i. Vi arrangerar ridläger med olika inriktning i en härlig miljö på positiva hästar och ponnyer. Vi är stolta över att många av våra lägerdeltagare återvänder år efter år. Välkommen till oss! Vi öppnar 2019 års läger för bokning fredag 19/10 kl 9.00. Fram tills dess hittar du datum och annan information på vår hemsida, roogard.nu.

Om oss

Under höst, vinter och vår har vi ridskolan igång, där de flesta av våra hästar arbetar. Vissa lånas ut på foder under terminerna och kommer hem lagom till ridlägren. Många av våra hästar och ponnyer får även åka ut och tävlas av ridskolans elever, vilket innebär att de flesta hästar som jobbar på ridlägren har tävlingsrutin.

Vi anordnar fyra ridläger under sommaren på mellan 6-7 dagar. Två av våra läger är hoppinriktade med ett pass hoppning varje dag och de övriga lägren är allmänna läger med blandat innehåll.

Vem kan komma på läger till oss?

På de allmänna lägren ska du vara född mellan 02-08. Vårt lägsta krav är att du har ridit så mycket att du klarar av din ponny utan ledare i skritt och trav inne på ridbanan. Grupperna delas in efter ridvana.

På hopplägren ska du vara född 02-07 och här har vi större krav på ridkunskap och hoppvana. Du ska kunna galoppera i lätt sits med kontroll och ha hoppat flera hinder i följd i galopp. Kanske har du tävlat eller har det som mål. Även mer rutinerade ryttare är naturligtvis välkomna, vi delar in i grupper och anpassar övningarna så att alla får en lagom stor utmaning. Det viktigaste av allt är att du tycker att hoppning är kul!

Killar är självklart välkomna till oss men vi vill att du tar kontakt med oss innan anmälan så vi är överens om hur boendet ska se ut. Våra hästar är inte så stora, så vi vill även att ryttare som väger mer än 65 kg eller är längre än 170 cm kontaktar oss innan anmälan så att vi inte får för många större ryttare på samma läger.

Vill du veta mer?

Läs mer på vår hemsida www.roogard.nu . Här hittar du även en checklista för de olika stegen i bokningsprocessen samt ett frågeformulär som vi vill att deltagarna fyller i ca en månad före lägerstart.

 

 

Uppgifter

Roo Gård

Adress:
Roo Gård 184 91 ÅKERSBERGA

Telefon:
08-543 533 78

Mobil:
070-248 82 47

Fax:
08-543 533 53

E-post:
ridlager@roogard.nu

Hemsida:
www.roogard.nu

Arrangör:
Roo Gård Ridskola

Ridlägeransvarig:
Lena Andersson