Alleby Ridskola

Alleby Ridskola ligger i Björlanda, cirka 1½ mil från Göteborgs centrum, på ön Hisingen. Vi finns på landet men ändå nära stan.

 

På ridlägret får du ta hand om en ponny eller häst hela vistelsen, som du rider två gånger om dagen, första dagen rider vi endast ett pass, ett längre där vi kan se hur vi skall dela in er i rätt grupper, om vädret tillåter har vi dessutom en dag med långritt, även denna dag rider vi endast ett pass. Däremellan sysslar vi med hästaktiviteter och andra aktiviteter, t ex badar, voltige, putsar sadel och träns, poängpromenad mm. Andra dagen blir du även fotograferad med din häst, kort som du kan köpa sista dagen.


Du blir inkvarterad i en stuga eller sovrum som är för 5-6 personer. Stugorna ligger i anslutning till huvudbyggnaden där det finns matsal, duschar, toaletter, TV-rum, som i sin tur ansluter till ridhuset. På utsidan finns en pool på 4x8 meter. Ridningen sker på utomhusbanor, ridhus eller i terrängen. Du kan vara helt nybörjare eller ridit mycket, du kommer att delas in i en passande grupp. 2-3 grupper delas upp efter kunskap.

 

På ridlägret serveras frukost, lunch, middag och kvällsmål. På kvällen kan du även köpa godis eller dricka i kiosken. Vi kommer att rida på långtur, hoppa, rida dressyr samt testa gymkhana (vilket vi är både nationellt och internationellt kända i). Sista dagen har vi någon form av tävling/ uppvisning när föräldrarna kommer, men vi har även en del tävlingar under veckan. Lägret avslutas med någon form av tävling/uppvisning. 

Du kan även ha med egen häst, denna måste då vara vaccinerad samt avmaskad. Ni får en box och rasthage, hö in går men kraftfoder tar ni själva med er.


Första dagen skall du vara här klockan 10.00. Det blir lite information om kommande vecka och därefter avlägsnar sig föräldrarna. Sista dagen är hemgång ca kl 12.00, men innan dess är det dags för avslutningstävling där alla föräldrar är välkomna att se på. Avslutningen börjar då klockan 10.00

Skillnad är under våra dagridläger, vi samlas på måndagen 10.00 och hemgång 16.00, tisdag och onsdag 09.00-16.00, och avslutningsvis torsdag då kommer ni 09.00 men uppvisningen/ avslutningen startar 14.00.

Under dagridlägren är ridpassen lite kortare och en av dagarna är det långritt, då rider vi endast ett pass den dagen, är det dåligt väder kan detta bytas mot 2 korta pass inomhus.

Din anmälningsavgift skall betalas i samband med anmälan till vårt BG: 5036-6327, resterande senast en vecka före ankomst till vårt BG: 5036-6327

Nu vill vi bara önska dig en rolig ridlägersommar. Ha det gott.

 

Det här behöver du ha med dig på ridlägret:
Byxor
Träningsoverall
Jacka
Varma tröjor
Regnkläder
Badkläder/badhandduk
Handduk
Tandborste/tandkräm
Tvål/schampo
Kam/hårborste
T-shirts
Kortbyxor
Strumpor
Stövlar
Ridskor (med klack)
Ridhjälm (går även att låna)
Sängkläder (täcke & kudde finns att låna)
Mugg och bestick
Innetofflor
Fickpengar

Packa i resväska och gör dig redo för din roligaste ridlägervecka någonsin :)

Vid eventuella frågor, kontakta oss: telefon 031-92 62 71, 0708926284.

Uppgifter

Alleby Ridskola

Adress:
Allebyvägen 56 423 59 TORSLANDA

Telefon:
031-92 62 71

Mobil:
0708926284

Fax:

E-post:
alleby@hotmail.se

Hemsida:
http://www.allebyridklubb.se

Arrangör:
Alleby Ridskola

Ridlägeransvarig:
Gunilla Adolfsson