Följ Bränntomt Turist- & Ridcenter Facebook

Bränntomt Turist- & Ridcenter

Vi arrangerar Familjeridläger och weekendläger. Vi erbjuder trygga och välutbildade hästar i kombination med meriterade tränare. Bränntomt är en idyllisk lantgård med en komplett ridanläggning och med fantastiska ridvägar på Hökensås naturreservat. Gården ligger beläget i ett naturskönt läge med utsikt över Vättern.

Om du och din familj eller vänner tillsammans vill njuta av en härlig vecka / helg med lantliv, hästar och utvecklas som ryttare har ni kommit helt rätt. Vi har en familj och gedigen kunskap och erfarenhet av att utbilda ryttare och hästar på olika nivåer.

Familjeläger / weekendläger
Under sommarens familjeläger är upplägget två ridpass per dag. En lektion på ridbanan där fokus ligger på ryttarens sits och inverkan till hästen. Dessa lektioner finns av dressyr / bomträning och inslag av hoppning i slutet av veckan för de som önskar. Det andra ridpasset består av skogsturer i Hökensås kuperade och storslagna natur med mysiga barrstigar och sandvägar. 
För att kunna delta på lägret ska du känna dig säkert med att rida i alla gångarter och ha en god balans ( Minst 3 års ridbana).  
Weekendläger arrangerar under vår och höst och har samma upplägg som sommarlägrena. Skillnaden är att gruppen i större utsträckning kan önska innehåll och inriktning. Om gruppen önskar finns möjlighet att boka till teorilektioner med inriktning på samspelet mellan häst och ryttare vid ridning (VBR). Utöver de bokningsbara helgerna så har vi även möjligheter att ordna uteritter, privata lektioner och kurser. 

 

Våra hästar

För oss står hästarnas välmående alltid i centrum och att arbetsuppgifterna löses på ett sätt som är säkert för både häst och ryttare.

På gården bedrivs avelsverksamhet med halvblod, connemara och welsh. Flera av våra uppfödningar utgör basen i vår ridverksamhet. Vi känner våra hästar väl vilket gör att vi kan känna oss trygga när vi matchar dig och hästen. Alla hästar har en god grundutbildning och flera av dem har tävlat i såväl dressyr, hoppning och fälttävlan. 

Det finns också möjlighet att ta med sin egen ponny/häst om så önskas. Ring oss så hjälper vi dig till rätta.

Boende

Ni bor i fyrbäddsstugor med självhushåll. Stugorna är utrustade med trinettekök, mikro och kylskåp med frysfack. Minst två personer per stuga ska delta i ridlägrets/helgkursens verksamhet under våra lägerperioder. Stugorna är delvis inglasade och ligger intill hästhagarna och med utsikt över Vättern. Varje familj/grupp bokar sin egen stuga.

Toalett och dusch finns i separat byggnad. 

 

Mer information om lägren och Bränntomt hittar ni på :   https://branntomt.weebly.com/ridweekends--familjelaumlger.html

För recensioner: se fb " Bränntomts ridcenter" 

  

 

Varmt välkommen till familjen Cedermark på Bränntomt!

 

Uppgifter

Bränntomt Turist- & Ridcenter

Adress:
Bränntomt 566 93 BRANDSTORP

Telefon:
0761497107

Mobil:
0761497107

Fax:
0503-220 01

E-post:
branntomt@gmail.com

Hemsida:

Arrangör:
Fam. Cedermark

Ridlägeransvarig:
Fam. Cedermark