Följ Brolöten Dressyrcentrum Hemsida
Välkommen till familjen Brolin på Brolöten.

Välkommen till familjen Brolin på Brolöten.

Emelie på Grand Prixhästen Briman

Emelie på Grand Prixhästen Briman

Brolöten Dressyrcentrum

Brolöten, för dig som vill åka på ett träningsläger med inriktning på dressyr. Vi tar emot elever från nio års ålder som har vilja och ambition att lära sig mer. Vi har många utbildade hästar och ponnyer som tävlat upp till SM nivå.

Skrittmaskinen

Skrittmaskinen

Lilla annexet

Lilla annexet

Ridhu och restaurang

Ridhu och restaurang

Dubbelrum

Dubbelrum

Dubbelrum

Dubbelrum

Full rulle med aktiviteter på kvällen

Full rulle med aktiviteter på kvällen

Ridlägret etablerades på Brolöten 1971 och har sedan dess besökts av många nöjda och glada ungdomar och vuxna på alla nivåer.

Vi vänder oss till dig som vill ha bra utbildning med dokumenterat duktiga tränare och hög boendestandard. Här får du en egen häst för ridning och ev. en unghäst för praktisk teori beroende på hur många unghästar vi har. Här på Brolöten i det vackra Sörmland har många hästintresserade ungdomar lärt sig mer och träffat många likasinnade kamrater.

Ridlägerna pågår i 5-7 dagar. Kursens ändamål är att vidareutbilda med tyngdpunkt på dressyr men det förekommer även hoppning och uteritter. Deltagarna får rida och sköta samma hästar (förutsatt att de trivs med varandra) under hela perioden. De får också känna hur det är att ha egen häst genom att tillsammans med ledarna ha ansvar för både häst och utrustning.

Vårt hästmaterial är svenska halvblod och Connemara ponnys från Irland

Anmälan till våra ridläger sker enkelt här på vår hemsida.

 
Aktiviteter dagtid

Dagarnas innehåll varierar från dag till dag men varje dag är det 2 pass ridning, en dressyrträning för Chris eller Emelie Brolin och ett pass med ex. sitsträning, uteritt eller hoppning och 1 timmes teori som kan vara både teoretisk och praktisk. Longera, visa häst vid hand, knoppning, hästavel ridlära och mycket mer. Vi vill med våra ridläger att du som elev ska utvecklas som ryttare under tiden du är här.

Ansvariga är Chris Brolin och Emelie Brolin som båda har stor erfarenhet av rid-och träningsläger.Chris har en mycket lång och gedigen erfarenhet av ponnies, hästar, tävling, utbildning, och träning. Chris har i dressyr tävlat fram till Grand Prix dessutom är hon B-tränare och dressyrdomare. Emelie har en lång och framgångsrik tävlingskarriär som dressyrryttare. Först som ungdomsryttare och nu som senior i Grand Prix. Hon har meriter som 12-SM guld, 2 NM guld och har varit åtta på EM och stor erfarenhet av internationellt tävlande. Emelie har också matchat ett stort antal unghästar till final i Falsterbo och Flyinge. Som senior kom hon nia på SM 2013 och har internationella placeringar. Hon är B-tränare och har flertalet ponnyryttare och juniorer i träning som tagit medalj på mästerskap.

_DSC2782

 

Till sin hjälp har Chris och Emelie flera duktiga instruktörer som fungerar som lägerledare och har hand om kvällsaktiviteterna samt den praktiska teorin och finns alltid till hands för lägerdeltagarna. Tjejerna tävlar själva MSV i dressyr och har stora erfarenheter av att jobba med både hästar och ungdomar.
Mellan ridning och teori finns det möjlighet att bada vid vår egen brygga vid sjön Båven om vädret är bra, spana in när Emelie tränar sina tävlingshästar
eller bara vila upp sig.

 

Aktiviteter på kvällstid

Om kvällarna anordnas det olika aktiviteter så som brännboll, tipspromenad, spökrundor samt en bad i vår jacuzzi och pool.

 

 

Boende och mat

Eleverna bor i mysiga, välordnade rum med hög standard. Vi har allt från enbäddsrum till rum med sex bäddar. I anslutning till rummen finns toaletter, dusch och bastu. Dessutom finns det samlingsrum med tv och video. Cirka tre minuters promenad från bostäderna ligger vår brygga i den vackra sjön Båven.
I restaurangen serveras tre ordinarie måltider varje dag: frukost, lunch samt middag med dessert. Maten tillagas av vår husmor som också bakar vårt bröd. Under dagen bjuds dessutom två mellanmål.
Kök och matsal har utsikt över ridhusmanegen.

 

Ridvana

För att få delta på våra ridläger krävs ridvana på minst två år och från ålder 9 år och uppåt. Första dagen på ridlägret delas ni in i grupper efter vilka förkunskaper ni har som ryttare ni har för att ridlägret ska ge er så mycket som möjligt.

_DSC2587

Egen häst

Självklart får du som har egen häst ha med den på ridlägret. Hästarna går oftast ute i paddock där de också utfodras, men det finns även tillgång till stallplats för dem som föredrar att ha sina hästar inomhus.


Avslutning

På avslutningsdagen är föräldrar och syskon välkomna på uppvisning, kaffe och tårta. Hästarna ryktas extra nog och kanske får de manen flätad och knoppad för att visa deltagarna även fått en lektion i hur detta ska göras på bästa sätt.

 

Uppgifter

Brolöten Dressyrcentrum

Adress:
Brolötens gård 649 91 Sparreholm

Telefon:
0705839275
0705839147

Mobil:

Fax:

E-post:
info@broloten.se

Hemsida:
http://www.broloten.se/

Arrangör:
Brolöten stuteri

Ridlägeransvarig:
Chris Brolin