Hoppning och Träning GRC

Hoppning

Hoppning

HOPPLÄGER FÖR DIG MED ELLER UTAN EGEN HÄST!
Anmälan öppnas söndagen 1 oktober 2023

För dig utan egen häst
Du måste ha minst 3 års ridvana och vara mellan 10 och 18 år.
Kunna galoppera hästen självständigt och ha hoppat små hinder på hemmaplan.
Detta läger är för dig som vill hoppa lite mer än du gör på din ridskola.
Det ingår fler hopplektioner än på det allmänna lägret men det är inte lika fokuserat på hoppningen som träningslägret.
Du ska välja detta läger om du inte har börjat att tävla och kommit lite längre.
Gruppen delas eventuellt upp efter er utbildningsståndpunkt. Ryttarens viktgräns är vid hoppläger 80 kg.
Ridningen är uppdelad på 2 pass om dagar varav ett pass är markarbete och hoppning och är mestadels på utomhusgrusbana.
Det andra passet lösgör hästen (och ryttaren) ute i terrängen med uteridning.
I ridningen ingår även barbackaridning, gymkhana mm.
Teoretiska lektioner följer upp den praktiska undervisningen och ibland filmar vi ekipagen för gemensam genomgång.
Vi övar allt från bommar, cavalletti, hoppning till skötsel, omvårdnad, bandagering mm.

Rätt utrustning? Medtag gärna skyddsväst om ni har. Lekar och allt som tillhör att vara på läger är på det här lägret likväl som på de vanliga allmänna lägren.

För dig med egen häst
Hopplägren följer i stort samma upplägg som hopplägren för dig utan egen häst som du läser om här. På samtliga läger för dig med egen häst så anländer du enligt ridlägerbekräftelsen. Kursavgiften används helinackordering för en person samt stallplats för en häst / ponny. Foder ingår ej. Sista dagen har vi en gemensam genomgång med eventuell prisutdelning. Sysselsättningen här blir som på vanliga läger förutom ridning och hästskötsel bad, krocket, video mm. 

På allmänna läger så ingår mer dressyr. På hoppläger har man inte svårare eller högre hindrar än på allmänna läger utan man hoppar vid mer tillfällen. Man hoppar alltså mer. Hemma vid ridskolorna så hoppar man ibland inte mer än tre gånger på en termin. 
På träningsläger däremot så måste man kunna mer och ha hoppat små banor innan man kommer. Ungefärlig utbildningsnivå är att kunna hoppa minst LD och LC på träningsläger.

Glöm INTE att skriva lägernummer och elevens namn vid er betalning.  

Man får inget avdrag för om man inte deltar i vissa lektioner. Om man kommer annan dag än ingångsdag eller åker hem tidigare så är kostnaden densamme. Man kan inte överlåta lektion till annan person.

Tider 2024
Priset är 8000 kr
Anmälningsavgift 3900kr
Avbeställningsskydd 400kr

263-24  22/6-29/6

283-24  6/7-13/7

303-24  20/7-27/7

323-24  3/8-10/8

‍OBS. Betala in på Bankgiro 439-7204 vid anmälan. EJ swish.

Märk med ELEVENS namn samt lägernummer vid betalning.

 

 

Träningsläger i hoppning FÖR DIG MED ELLER UTAN EGEN HÄST! 


För dig utan egen häst. Du måste ha minst 4 års ridvana vara mellan 12 och 20 år och kunna galoppera och hoppa små banor självständigt. Du måste kunna behärska din häst i alla tre gångarterna. Kunna rida hästen i form. Detta läger är en fortsättning på hopplägret för de som har kommit lite längre i sin utbildning. Gruppen delas eventuellt upp efter er utbildningsståndpunkt och träningen kan anpassas efter varje ekipages önskemål och kunskapsnivå. Ridningen är uppdelad på 2 pass om dagar varav ett pass som markarbete och hoppning och sker mestadels på utomhusgrusbana. Det andra passet lösgör hästen (och ryttaren) ute i terrängen med uteridning. I ridningen kan ingå men inte alltid barbackaridning, gymkhana mm.
OBS Att här inte är samma utbud på vanliga lektioner som på allmänt ridläger samt hopplägren. Vi fokuserar på din egen samt hästens träning.
Teoretiska lektioner följer upp den praktiska undervisningen och kan bestå av praktiska övningar som longering, tömkörning mm. Ibland filmar vi ekipagen för gemensam genomgång. Vi övar allt från bommar, cavalletti, hoppning till skötsel, omvårdnad, bandagering mm. Eleverna brukar få prova på att hoppa vattenmatta, mur och lite "konstiga" hindrar. Viktgräns på ryttaren är 80 kg.
Rätt utrustning? Medtag gärna skyddsväst om ni har. Lekar, sång allt som tillhör att vara på läger är på det här lägret likväl som på de vanliga allmänna lägren.

För dig med egen häst. Hopplägren följer i stort samma upplägg som hopplägren för dig utan egen häst som du läser om här. På samtliga läger för dig med egen häst så anländer du enligt ridlägerbekräftelsen. I kursavgiften ingår  helinackordering för en person samt stallplats för en häst / ponny. Foder ingår ej. En spånbal ingår. Blir din häst sjuk eller skadad så att du inte kan ta med den så är inte det skäl för avanmälan utan en häst får lånas här.
Sista dagen har vi en gemensam genomgång med eventuell prisutdelning. Sysselsättningen här blir som på vanliga läger förutom ridning och hästskötsel bad, krocket, video mm.
OBS. Vad som skiljer allmänna ridläger, hoppläger samt träningsläger i hoppning.
På allmänna läger så ingår mer dressyr. På hoppläger har man inte svårare eller högre hindrar än på allmänna läger utan man hoppar vid mer tillfällen. Man hoppar alltså mer. Hemma vid ridskolorna så hoppar man ibland inte mer än tre gånger på en termin.
På träningsläger däremot så måste man kunna mer och ha hoppat små banor inom man kommer. Ungefärlig utbildningsnivå är att kunna hoppa minst LD och LC på träningsläger.

Man får inget avdrag för om man inte deltar i vissa lektioner. Om man kommer annan dag än ingångsdag eller åker hem tidigare så är kostnaden densamme. Man kan inte överlåta lektion till annan person.

 

Tider 2024

Priser: 8200 kr
Anmälningsavgift 3900kr
Avbeställningsskydd 400kr

254-24  15/6-22/6

274-24  29/6-6/7

294-24  13/7-20/7

314-24  27/7-3/8

334-24  10/8-17/8

OBS. Betala in på Bankgiro 439-7204 vid anmälan. EJ swish.
Märk med ELEVENS namn samt lägernummer

 

Uppgifter

Hoppning

Adress:
Grällsta Ridcenter 733 94 SALA

Telefon:

Mobil:
070-7104510

Fax:

E-post:
info@grallstaridcenter.com

Hemsida:
http://www.grallstaridcenter.com

Arrangör:
Grällsta Ridcenter

Ridlägeransvarig:
Grällsta Ridcenter