GRC Weekend familj, Vuxen o Ungdom Hösten 2022 o Våren 2023

 

Familje WEEKEND våren o hösten.2023-2024

LÄGRET FÖR HELA FAMILJEN ATT ÅKA PÅ

Under de här dagarna har du som mamma (eller pappa) möjliggjort att få följa med ditt barn på ridläger och uppleva ett "ridläger". Barnen ska vara mellan 5 - 14 år.

Vi träffar gruppen första dagen och lyssnar på önskemål från er sida samt att vi presenterar ett upplägg för weekend. Ridningen är upplagd med lektioner där vi försöker att se till att både föräldrar och barn får glädje och lärdom. För det mesta rider barnen ponny och föräldrar på häst. Ryttarens viktgräns är 85 kg.
På detta läger behöver man inte ha någon stor rid kunskap innan man kommer.  Genom att det är stor skillnad i rid kunskap samt ålder på deltagarna så kan en ridlektion bestå av endast 1 person och en annan med 5. Vi delar upp er efter bästa förmåga. Detta läger liknar mer ett rid och fritidsläger för barnen då vi lägger mer vikt på att de får roligt än att bli "duktiga". På familjeläger anländer man på fredag klockan 19 då man installerar sig, rider två pass på lördag samt två pass på söndag.  Du sköter själv om din häst men får givetvis hjälp med råd och anvisningar.

Fredag är ingångsdag och då anländer man klockan 19 och kursen slutar klockan 15:30 på söndag. Vi är mycket flexibla i uppläggen av olika kurser. Ridningen är lektionsundervisning och man behöver inte vara ridkunnig för att följa med då vi undervisar mycket individuellt. Efter gruppens önskningar så lägger man upp ridningen ute eller inne i ridhuset, ridning i terräng.
På sommaren så bor man i småstugor eller i saloon men på vintern bor man i Saloon som är ett logement med 2-bäddsrum  och 4-bäddsrum. Vi har över och undersäng. Toalett och dusch i korridor. Allt nytt och fräscht. På sommaren finns tillgång till pool och bastu på gården.
Städar våra egna rum gör vi naturligtvis.
Att vara på Grällsta Ridcenter  är att vara på en arbetande häst & lantgård. Vårt boende är självhushåll med frukostmat i välfyllt kylskåp.
Varje elev/familj får  lunch samt middagspåse med husmanskost som finns i kökets kylskåp. Sallad och dricka ingår givetvis.  Man kan värma mat i micro men inte laga mat från grunden om man medtar egen mat. På weekend erbjuder vi inte specialkost som lactos, glutenfritt mm men det kan då tas med och värmas på platta/micro. Kylskåp och frys finns.

Anmälan sänder du on-line och skriver i en anmälan för varje person. Skriv rätt mejladress för alla mail från oss går per automatik till den mejladressen du skrivit. Skriv alltså inte barnets adress. Totalpriset för en förälder samt ett barn under 10 år är 5900 kr. (3900/2000 Är barnet mellan 10-14 år tillkommer 1000 kr och priset blir då 6900 kr. Är barnet över 14 år betalar man som vuxen.  Tillägg kan göras för extra barn eller vuxen. Vill du ha en extra vuxen med så kostar det 3900:- Vill man ta med mer än ett barn mellan 5-10 år kostar det 2000:-/barn. Extra barn och vuxna ska vara ur samma familj. Man betalar anmälningsavgiften på 3000kr för hela familjen vid anmälan samt resterande avgift senast sex veckor innan kursstart.
Man får inget avdrag för om man inte deltar i vissa lektioner. Om man kommer på lördag istället för fredag eller åker hem efter lunch på söndag så är kostnaden densamme. Man kan inte överlåta lektion till annan person.

Vill man ta med sig personer som inte rider utan bara äter och sover här så är kostnaden för vuxen 1500 kronor och för barn 1000 kronor.

Lakan och handdukar tar man alltid med. Man ska vara ute ur rummen klockan 14 och man städar själv sina rum.

På det PM som kommer vid er anmälan på er mail så kan man INTE utläsa vad du ska betala. Du måste själv titta efter vad som ska betalas ovan. Detta på grund av att datan inte kan utläsa om hur många personer som är anmälda i olika åldrar inom samma familj. Detta gäller endast  familjeläger.
Vi sänder inte faktura och inte någon bekräftelse på betalning.
Anmälningsavgift är lika med förbokningsavgift.

OBS Glöm INTE att skriva lägernummer och namn  vid er betalning. OBS


OBS OBS.

På det PM som kommer vid är anmälan på er mail så kan man INTE utläsa vad du ska betala. Du måste själv titta efter vad som ska betalas ovan. Detta på grund av att datan inte kan utläsa om hur många personer som är anmälda


 

2023-2024

Datum och pris ser du även på anmälningssedel vid anmälan.

W467-23, 17 november 2023 - 19 november 2023

W037-24, 19 januari 2024 - 21 januari 2024

W157-24, 12 april 2024 - 14 april 2024

W187-24, 3 maj 2024 - 5 maj 2024

W197-24, 9 maj 2024 - 12 maj 2024

 

 

 OBS. Betala in på Bankgiro 439-7204 vid anmälan. EJ swish.

Märk med ELEVENS namn samt lägernummer vid betalning.

 

Träningsweekend för ungdom i hoppning

På weekendläger hjälps man åt att sköta stallet och hästarna. Fodrar, mockar , sköter. Man hjälper även till med måltiderna. Det är intensiva dagar med mycket ridning och skötsel av hästar och stall.
Weekendläger följer ungefär samma mönster som övriga läger bara det att det är färre dagar.


2023 - 2024

49L-23  8/12-10/12

17L-24   26/4 - 28/4

 

Fredag är ingångsdag och då anländer man klockan 18 och kursen slutar klockan 16:00 på söndag.
Vi är mycket flexibla i uppläggen av olika kurser. Alla mål intas här. Ridningen är lektionsundervisning och man behöver inte vara ridkunnig för att följa med då vi undervisar mycket individuellt. Ryttarens viktgräns är 70 kg.  På sommaren så bor man i småstugor eller i saloon men på vintern bor man i Saloon som är ett logement med 2-bäddsrum samt 4-bäddsrum. Vi har över och undersäng. Lakan och handdukar ingår ej. Toalett och dusch i korridor. Helt nya och fräscha. På sommaren finns tillgång till pool och bastu på gården.

Vårt boende  är självhushåll med frukostmat i välfyllt kylskåp. Man tar med sig lakan och handdukar.
Vi erbjuder full kost och logi. Frukost, lunch och middag. Varje elev får  lunch samt middagspåse med husmanskost som finns i kökets kylskåp. Sallad och dricka ingår givetvis.  Man kan värma mat i micro men inte laga mat från grunden. På weekend erbjuder vi inte specialkost som lactos, glutenfritt mm men det kan då tas med och värmas på platta/micro. Kylskåp och frys finns.

Ridning sker i grupp i paddock / ridhus med hoppning och dressyr samt att vi rider ut i naturen. Vi delar eventuellt  på er om det är stora skillnader i ridkunskap.
Du sköter själv om din häst men får givetvis hjälp med råd och anvisningar.
Det ingår 5 ridpass varav 4 är i grupp och under fredagen är det ett enkelt självständigt ridpass för att lära känna hästen.
Man rider alltså ett pass på fredag och två pass på lördag samt två pass på söndag.
Man får inget avdrag för om man inte deltar i vissa lektioner. Om man kommer på lördag istället för fredag eller åker hem efter lunch på söndag så är kostnaden densamme. Man kan inte överlåta lektion till annan person.
På lördag och söndag har man instruktör/undervisning under lektionerna. På fredag rider man självständigt utan instruktör men med en som övervakar. Man lär känna "sin" häst och man rider lugnt i ungefär 45 minuter.


OBS. Betala in på Bankgiro 439-7204 vid anmälan. EJ swish.
Märk med ELEVENS namn samt lägernummer

 

 

Uppgifter

Weekend

Adress:
Grällsta Ridcenter 733 94 SALA

Telefon:

Mobil:
070-7104510

Fax:

E-post:
info@grallstaridcenter.com

Hemsida:
http://www.grallstaridcenter.com

Arrangör:
Grällsta Ridcenter

Ridlägeransvarig:
Grällsta Ridcenter