Klockaregården

Ridläger. Under hela sommaren har vi ridläger på Fressland i Bullaren för alla åldrar och nivåer. Deltagarna bor i enkla 4-bäddsstugor med utsikt över hästhagarna och Bullaresjön.

Alla får sin egen lägerhäst att rida och pyssla med. Deltagarantalet är litet så stämningen blir familjär med stor gemenskap. Vi delar in deltagarna i ridgrupper utifrån kunskapsnivå.

Olika lägertyper. Barn-ungdomslägren är för alla i åldern 7-18 år som klarar av att bo hemifrån. På barn-vuxenläger åker vuxen tillsammans med ett eller flera barn. Vuxenläger är endast för deltagare över 18 år. 

Vi har även dagridläger där även mindre barn är välkomna, med eller utan vuxen. 

Ridning. Varje dag är det två ridpass, dressyr eller hoppning på ridbanan och uteritt i skogen. Ibland kan ett ridpass bytas ut mot körning med häst och vagn, voltige, eller bad med hästarna vid vår egna hästbadplats. Om deltagarna vill rider vi också på långritt. Deltagarna har stora möjligheter att påverka vad de vill göra under sin lägertid så ladda gärna upp med önskemål innan lägret!

Teori brukar vi ha varje dag. Vi försöker göra passen roliga och praktiska, de kan handla om allt från hästens delar eller utrustning till att knoppa, linda ben eller tömköra. Mental träning och ryttarhälsa eller vad man skall tänka på när man ska köpa sin drömhäst kan också stå på teorischemat.  

Mellan ridpassen kan man slappa, spela spel, studsa studsmatta eller hitta på något annat kul. Det finns böcker och tidningar att låna för den som vill. Är det varmt brukar vi gå och bada och umgås på stranden.

Altanhäng.

Altanhäng.

Buskul! På kvällarna har vi olika aktiviteter inplanerade såsom grillning vid sjön, femkamp, galna tävlingar och spökkväll för de modigaste... Sista kvällen har vi en show med olika nummer som planerats under veckan!

Mat och miljö. Maten lagas i lägrets storstuga. Vi varvar husmanskost med populär ungdomsmat för att alla skall bli mätta och nöjda. I maten använder vi bara svenskt kött och gärna ekologiska eller närproducerade råvaror, vi undviker halvfabrikat. Miljön är viktig för oss, därför källsorteras och komposteras alla sopor. Vi odlar mycket av grönsakerna vi serverar själva och de egna frigående hönsen förvandlar matrester till färska ägg. Det finns ofta vegetariska alternativ. Blir man hungrig mellan måltiderna finns det alltid frukt att äta. Efter maten öppnar vår kiosk, där man kan köpa glass, godis och snax.

Frukost.

Frukost.

På hemgång från badet.

På hemgång från badet.

Hästparadis. Hästarna är våra vänner och arbetskamrater. Många är uppfödda på gården och flera har hamnat hos oss på oväntade sätt. Vi är väldigt tacksamma mot dem som överlämnat sina ögonstenar till oss när de själva inte kunnat ge dem ett bra hästliv. De flesta är välutbildade och en del tävlar. Raserna varierar väldigt mycket. Det är viktigt för oss att hästarnas välmående står i centrum. Vi vill förmedla en kärleksfull känsla för hästen där den aldrig får ses som ett tävlingsredskap utan som en partner som ställer upp för oss på ett fantastiskt sätt. Sommarhagarna har stora ytor där hästarna kan röra sig fritt och några av hagarna har egen badplats där hästarna kan svalka sig. Eftersom gården ligger högt fläktar det oftast, vi slipper därför många av de insekter som besvärar hästarna sommartid.

På väg mot spökliga äventyr...

På väg mot spökliga äventyr...

Uppgifter

Klockaregården

Adress:
Präste-Säm 4 Klockaregården 457 91 TANUMSHEDE

Telefon:

Mobil:
0706-622989

Fax:

E-post:
BeatriceLarsson_6@hotmail.com

Hemsida:
http://www.klockaregarden.be

Arrangör:
Beatrice Larsson

Ridlägeransvarig:
Beatrice Larsson