Följ Kristianstad Ridsällskap Hemsida Facebook Instagram

Kristianstad Ridsällskap och Ponnyklubb

Välkommen till Kristianstad Ridsällskap och Ponnyklubbs ridläger! Vill du åka på ridläger? Då ska du komma till oss på anrika Klabbarpsgården. En genuin kringbyggd skånegård på Kristianstadslätten. Hit är alla välkomma, gammal som ung man eller kvinna. Två ridhus och en utomhusbana finns på anläggningen. Teori, ridning, lek, och upplevelser blandas med största omsorg och värme. Allt för att göra vistelsen så givande för dig. Ingenting är omöjligt och nästan allt går att ordna !

 

När det är dags att bada åker vi till Åhus Riviera där kilometervita sandstränder ligger och väntar på badsugna lägerdeltagare. Efteråt är ett besök på berömda glasskiosken Ottos ett måste. Där köper du den största glassen du någonsin ätit. En grillkväll på det så är dagen fulländad. Vi har arrangerat ridläger här sedan 1992. Innan dess bedrevs ridskoleverksamheten i Olofström i 15 år så vi har en lång erfarenhet av ridläger. Detta tillsammans med kunniga och engagerade lägerledare, instruktörer och medhjälpare borgar för kvalité. Vi är övertygade att din vistelse här blir till belåtenhet. Många återkommer år efter år och det tar vi som ett gott betyg.

Trygga hästar

Alla våra hästar och ponnyer är snälla, stabila och välutbildade. Vi har allt från b-ponny till häst.
De arbetar året runt i verksamheten är vana vid varandra både i stallar och hagar. Varje häst har sin egen trygga box eller spilta i stallet, allt för att det ska vara så säkert som möjligt.
Under lägret får varje deltagare en passande häst att rida och sköta om. Det går även bra att ta med egen häst.

Boende 

P.g.a pandemin har vi fått tänka om och det resulterade i att vi nu mera kan dela upp deltagarna på fler ställen allt ifrån stuga, fyrbäddsrum till sovsal. 

 


Målsättning

Vårt mål är att alla ska utvecklas i sin ridning, trivas och ha roligt. Vi utgår ifrån varje individs kunskap och erfarenhet och delar in i grupper med deltagare på samma nivå.

 

Maten


Vi lagar all mat i eget kök, god husmanskost och sallad ingår i alla måltider. Till frukost en mättande buffé med olika sorters bröd, fil, flingor, cornflakes, mjölk, juice, te, kaffe, olika pålägg. Skulle du ha allergi mot mjölkprotein, laktos, gluten eller annat erbjuds lämplig mat till dig.

Lunch en rejäl laddning med husmanskost så vi laddar batterierna. 

På eftermiddagen fikar vi med saft, hembakat, kaffe/te.

Till kvällsmat blir det lagad, varm mat eller grillat. Rikligt med mat, ingen ska vara hungrig!

Dagridlägerdeltagarna får lunch och eftermiddagsfika.

 

Våra instruktörer

 Våra instruktörer och ungdomsledare har god hästkunskap och finns här till hands för att göra er vistelse hos oss så lärorik och tryggt det går. 

 

Lite mer information om ridlägren

Ni som vill ta med er egen häst får göra det, förutsatt att ni uppfyller kraven i TR om att hästen är i god tävlings/tränings kondition, ej har varit i stall med smitta de närmsta tre månaderna, är vaccinerade och utöver det skall den vara ordentligt skodd. För er hästs bästa, tar ni med det kraftfoder och hö den är van vid. Samma pris som för övriga. Det går även bra att köpa foder på plats.
De läger former vi erbjuder är dagläger och läger med övernattning, d.v.s. helpension. Priserna på anmälningssidan är angivna helpension för barn. I samband med anmälan ska ni betala 700 kr i anmälningsavgift. Resterande avgift ska betalas senast 1 vecka innan lägerstart.  Vi är anslutna till Sveriges Ridlägers Riksförbund, SRR  och följer deras regler. Ni kan anmäla er via deras sida eller på mail till oss, se nedan. När ni har anmält er får ni en bekräftelse från oss.
Grönt kort
På våra ridläger kan man om så önskas ta Grönt kort. 850 kr tillkommer utöver läger avgift för er som vill ta Grönt Kort och då ingår både kursmaterial, rid intyg och provskrivning samt medlemskap i föreningen. Ålderskrav för att ta grönt kort är 13 år, under 13 år ska förälder gå kursen och göra proven. Meddela detta i din anmälan.

 

Om Kristianstads Ridsällskap

Vår förening har ca 300 medlemmar och anläggningen ligger 4 km från Kristianstads centrum.
Här bedrivs ridlektioner året runt. På gården finns ett nybyggt jättestort ridhus på 27X67 meter och ett litet på 20 x 40 meter en utebana på 30 x 70 meter, stallar för 46 hästar och ett klubbrum med kök, toaletter och dusch.
I klubbrummet samlas vi för att äta, ha teori och umgås.
Vi är certifierade enligt Svenska Ridsportförbundets krav gällande anläggning, utbildade ridinstruktörer, hästskötsel och miljö. Det betyder att vi har "Godkänd Ridskola" skyltarna

 

Mer information om Kristianstad
Kristianstad med omgivningar har mycket att erbjuda av upplevelser och sevärdheter. Bl. a kan nämnas "Vattenriket" som sommaren 2005 godkändes som biosfärområde av UNESCO.
Det är aldrig långt till havet med dess milslånga sandstränder eller till vackra insjöar. Många kända slott och herresäten finns i vår omgivning. Wanås slott som med sin konstutställning i parken lockar konstintresserade från hela världen. Här finns också Region-, järnvägs- och filmmuseet. I Osby finns Lekoseum. Handelsstaden Kristianstad är känd för sitt trevliga 
centrum som i folkmun även kallas Lilla Paris för sin goda shopping.
          

Välkomna på en upptäcktsresa för hela familjen!

Ridläger 1, 17-20 juni.

4-dagarsläger från 1-4 års ridvana

Detta är ett ridläger för dem som inte har ridit så länge där det räcker med ett års ridvana, lämplig ålder är mellan 6 och 14 år. För att vara med på detta läger behöver man inte kunna galoppera, där räcker det att man kan trava och rida lätt utan ledare. Vi delar in er i grupper efter nivå. Här har vi balansövningar, styrövningar i skritt och trav och andra lekar till häst, samt cavalettiövningar. De som redan kan galoppera får börja hoppa så smått om de vill. Lägret avlutas med en liten uppvisning för anhöriga.

Kom på helpension eller dagridläger.

 

Dagridlägret vara mellan kl. 09.00 och 17.00 (dag 1 kl 13-17), det är två ridpass per dag, teori och andra aktiviteter i stallet. Där i mellan är det lunch och god fika!

 

 

Läger 2

Kvällsläger för vuxna, 4 kvällar. 17-20 juni

Vi fortsätter men det populara kvällsläger för vuxna som börjar kl. 18.00 för de vuxna. Avsluta dagen med ett ridpass och där efter lite god mat i trevligt sällskap. Ridpassen består av markarbete efter ens egen nivå.

Läger 3, 24-27 juni.

4-dagarsläger från 3-6 års ridvana

Detta är ett läger för er som har kommit igång med

ridningen och har börjat hoppa så smått och rida lite dressyr/markarbete.

Här har både barn, ungdomar och vuxna möjlighet att utvecklas inom ridsporten. Här delar vi in er i grupper efter er erfarenhet för att få så jämna grupper som möjligt. Även ryttare med egen häst/ponny är välkomna. Vi tränar på att rida olika dressyrrörelser och rider även dressyrprogram för att ni ska öva på att rida ett helt program. Ni hoppar olika hindertyper och tränar på att hoppa bana. Individuell träning efter förmåga. Egen häst kan medtagas.

Vi rider även ut i naturen för att hästarna ska få en varierad träning och ni får en möjlighet att pusta ut mellan träningspassen på ridbanan. Vi avslutar med en uppvisning där ni visar vad ni lärt er. Vill ni endast rida dressyr så gör ni det. Kom på helpension eller dagridläger.

 

Dagridlägret vara mellan kl. 09.00 och 17.00 (dag 1 kl 13-17), det är två ridpass per dag, teori och andra aktiviteter i stallet. Där i mellan är det lunch och god fika!

Ridläger 4,

1-6 juli

6-dagars träningsläger

Detta läger inriktar sig till er som har ridit ett par år och vill utveckla er, antigen om ni har börjat eller vill börja tävla i både hoppning och dressyr. Här har både barn, ungdomar och vuxna möjlighet att utvecklas inom ridsporten. Här delar vi in er i grupper efter er erfarenhet för att få så jämna grupper som möjligt. Även ryttare med egen häst/ponny är välkomna. Vi tränar på att rida olika dressyrrörelser och rider även dressyrprogram för att ni ska öva på att rida ett helt program. Ni hoppar olika hindertyper och tränar på att hoppa bana. Individuell träning efter förmåga.

Vi rider även ut i naturen för att hästarna ska få en varierad träning och ni får en möjlighet att pusta ut mellan träningspassen på ridbanan. Vi avslutar med en uppvisning där ni visar vad ni lärt er. Vill ni endast rida dressyr så gör ni det. Kom på helpension eller dagridläger.

 

Dagridlägret vara mellan kl. 09.00 och 17.00 (dag 1 kl 13-17), det är två ridpass per dag, teori och andra aktiviteter i stallet. Där i mellan är det lunch och god fika!

Här ovan är foto från när vi har haft banhoppning i vårt nya stora ridhus med ridmåttet 27X68 m. Vi har även ett mindre ridhus på anläggningen och en utebana.

Läger 5, 8-13 juli.

6-dagarsläger, barn och vuxenläger/familjeläger

Detta är ett läger med blandade åldrar, antigen om man vill komma som familj eller ensam.

Vi delar vi in er i grupper efter er erfarenhet för att få så jämna grupper som möjligt. Även ryttare med egen häst/ponny är välkomna. Vi tränar på att rida olika dressyrrörelser och rider även dressyrprogram för att ni ska öva på att rida ett helt program. Ni hoppar olika hindertyper och tränar på att hoppa bana. Individuell träning efter förmåga. Egen häst kan medtagas. Vill ni endast rida dressyr/markarbete så gör ni det.

Vi rider även ut i naturen för att hästarna ska få en varierad träning och ni får en möjlighet att pusta ut mellan träningspassen på ridbanan. Vi avslutar med en uppvisning där ni visar vad ni lärt er.  Kom på helpension eller dagridläger.

Dagridlägret vara mellan kl. 09.00 och 17.00 (dag 1 kl 13-17), det är två ridpass per dag, teori och andra aktiviteter i stallet. Där i mellan är det lunch och god fika!

Läger 6, 15-19 juli.

5-dagarsläger för funktionsvariation.

Ridskolan arrangerar som en utav få föreningar i landet även ridläger för personer med funktionsvariation.

Våra ridinstruktörer har stor vana av ridning för personer med olika funktionsvariationer. Vi delar in i grupper efter ridvana. Vi anordnar olika aktiviteter under ridläger, har teori och alla sköter om en häst som sin under ridlägertiden. Vi avslutar med en uppvisning där alla får vara med och visa vad vi gjort och lärt oss under veckan.

Kom på helpension eller dagridläger.

Dagridlägret vara mellan kl. 09.00 och 17.00, det är två ridpass per dag, teori och andra aktiviteter i stallet. Där i mellan är det lunch och god fika!

Kristianstad Ridsällskap 
Klabbarpsgården, 291 62 Kristianstad Mobil: 0709-508287, 0708-48 59 49 
och 0708-66 63 07
Fax: 044-21 21 80 
Hemsida: krs.nu
E-post: kontoret@krs.nu
Arrangör/Ridlägeransvarig: Tommy Benlow & Johanna Karlsson
För mer info ring eller maila Johanna Karlsson 0709-508287 kontoret@krs.nu

 

Uppgifter

Kristianstad Ridsällskap

Adress:
Klabbarpsgården 291 62 Kristianstad

Telefon:
0709-508287

Mobil:
0709-508287

Fax:

E-post:
kontoret@krs.nu

Hemsida:
www.krs.nu

Arrangör:
Tommy Benlow & Johanna Karlsson

Ridlägeransvarig:
Tommy Benlow & Johanna Karlsson