Årets sommarläger 2024

Det som skiljer lägren åt är framförallt vad vi hittar på mellan hästpassen men även ålder och förkunskaper. Välj det läger du tycker låter roligast!

Dagridläger samt 3-dagars miniridläger

- Dessa läger passar dig som inte varit på så många ridläger förut, kanske är detta ditt första?

Ridläger, Ängelholm, Skåne, Bada med häst, SRR, Lindebolarna, sommarläger, hästar, dagridläger, ridläger barn, texas af hjortsholm, lindebolarna, lindebolet, gymkhana, stafetter

Dagridläger- för dig som inte vill sova borta. Med många ledare och allt-i-allor kan du känna dig trygg även om du aldrig tidigare ridit. Allt-i-allorna hjälper till med allt från att rykta hästen till att leda dig som vill ha ledare. Ett dagridläger varar tre dagar med ca 5h/dag. Alla dagarna är det en ridlektion +en av följande häst-aktiviteter: Voltige, Gymkhana, Körning eller Uteritt. Lunch ingår alla dagar.

rek. ålder: 4+ Ingen ridvana eller andra förkunskaper krävs.

V1 datum 25/3 - 27/3 Pris: 2400:- 

S1 datum 14/6 - 16/6 Pris: 2400:- 

H2 datum 28/10 - 30/10 Pris: 2400:- 

 Ridläger, Ängelholm, Skåne, Bada med häst, SRR, Lindebolarna, sommarläger, hästar, västersjön, ljungabolet, lägerliv, ankor, bada, bada bastu, bastukväll, basta

Miniridläger -testa på lite av allt. På dessa läger testar vi både uteritt, hoppning, hästhantering och mycket mer. Det brukar bli mycket lek och Västersjön bjuder på härliga dopp både med och utan häst. Mini är lite kortare läger med extra många ledare som hjälper till, och det sover alltid en ledare i varje stuga. (Gillar du inte att sova över, men ändå vill vara på ett heldagsläger så går det bra att sova hemma på dessa läger.)

rek. ålder: 7+ Ingen ridvana eller andra förkunskaper krävs.

S6 datum 7/7 - 9/7 Pris: 4200:- 

S10 datum 28/7 - 30/7 Pris: 4200:-

Weekends samt 4-7 dagars veckoläger

-Dessa läger passar dig som är van att sova borta och har varit på läger tidigare.

 Ridläger, Ängelholm, Skåne, Bada med häst, SRR, Lindebolarna, sommarläger, hästar, midsommar, midsommarläger, ljungabolet

Midsommar- ett tonårsläger i midsommaranda. Med hästarna i fokus fyller vi dagarna med äventyr. Långritt, barbackahoppning och att fotograferas med sin favorithäst är populära inslag på detta läger. Midsommar firas med blomsterkransar, jordgubbar och midnattsdopp.

Ålder: 13+ behöver kunna rida självständigt i alla gångarter

S3 datum 17/6 - 22/6 Pris: 8400:-

 Ridläger, Ängelholm, Skåne, Bada med häst, SRR, Lindebolarna, sommarläger, hästar

DHB -Ett mixläger uppköpt av DHB Södra, en förening för familjer som har döva eller hörselskadade barn eller barn med språkstörning i södra Sverige. 

rek. ålder: 7+ Ingen ridvana eller förkunskaper krävs.

S4 datum 24/6 - 29/6 Pris: 8400:-

 Ridläger, Ängelholm, Skåne, Bada med häst, SRR, Lindebolarna, sommarläger, hästar, terränghoppning, shadir, arabiskt fullblod, fux, terrängläger

Terräng- lämna ridbanan och kom nära naturen. Vi rider i skog och på öppna fält, och tränar både dressyr och hoppning. Att bygga egna terränghinder som vi sen tränar att hoppa på är ett populärt inslag på detta lägret. 

rek. ålder: 10+ Ridkrav- minst 3 års ridvana och kan obehindrat rida olika hästar i alla gångarter både i skogen och på ridbanan samt har god hoppvana

V4 datum 9/5 - 12/5 Pris: 5400:-

S5 datum 1/7 - 5/7 Pris: 6800:-

H1 datum 20/9 - 22/9 Pris: 4200:-

 Ridläger, Ängelholm, Skåne, Bada med häst, SRR, Lindebolarna, sommarläger, hästar, lindebolets sesam, hästhoppning, hoppläger, equestrian stockholm lemon

Lilla hopplägret- hoppning i teori och praktik. Vi tränar balans, följsamhet och mjukhet i kommunikationen med hästen, grundstenarna för att bli en bra hoppryttare. Vi varvar hoppning i skog och på banan, med dressyr, markarbete och uteritter, samt lär oss mer om hinder och hoppteknik. 

rek. ålder: 10+ Ridkrav- minst 3 års ridvana och kan obehindrat rida hästar i alla gångarter både i skogen och på ridbanan -behöver ej ha hoppvana

S7 datum 10/7 - 13/7 Pris: 6800:-

 

Mixläger - -testa på lite av allt. Vi rider uteritt, hoppning, barbacka, testar terränghoppning och mycket mer. Det brukar även bli bastukväll, Västersjön bjuder på härliga dopp både med och utan häst.

På påsklovsmix blir det äggjakt på höstlovsmix arrangerar vi en kuslig spökrunda. både påskmix och höstmix avslutas med maskeradhoppning.

rek. ålder: 10+ Ingen ridvana eller andra förkunskaper krävs.

V3 datum 30/3 - 1/4 Pris: 4200:- 

S8 datum 15/7 - 19/7 Pris: 6800:-

H4 datum 1/11 - 3/11 Pris: 4200:- 

 

Stora hopplägret- hoppning i teori och praktik. Med hoppning i fokus är detta lägret anpassat för vana ryttare. Uteritter, barbackahoppning, dressyrträningar varvas med hoppning i skogen samt på ridbanan. Grillkväll med bastubad är ett populärt inslag på detta lägret. Vi fokuserar på samspel mellan ryttare och häst, vi hoppar inte högre än på våra andra läger, däremot hoppar vi fler pass och även dressyren och teorin har hoppning i åtanke.

Ålder: 13+ Ridkrav- minst 5 års erfarenhet  med god ridvana och kan obehindrat rida olika hästar i alla gångarter både i skogen och på ridbanan samt har hoppvana

S9 datum 22/7 - 27/7 Pris: 8400:-

 

 

 

 

Ledarläger 

- för dig som är eller önskar bli ledare. Förmiddagarna hjälper du till på dagridlägret, kvällarna är du deltagare på ledarlägret, ett läger med roliga träningar och stora möjligheter att utvecklas samtidigt som du blir en del i vårat ledarteam. Ni rider en träning varje eftermiddag. Härliga dagar för dig som har ett andra hem här på Lindebolet. 

Ålder: 12+ Tidigare erfarenheter: Du ska ha deltagit på ridläger minst två somrar hos oss tidigare, och är du under 15 ska du även delta i minst ett läger under året.

V2 datum 25/3 - 27/3 Pris: 2400:-

S2 datum 14/6 - 16/6 Pris: 2400:-

H3 datum 28/10 - 30/10 Pris: 2400:-

Uppgifter

Vilket läger ska du välja?

Adress:
Herrgårdsvägen 5 266 93 Munka-ljungby / ÄNGELHOLM

Telefon:

Mobil:
Skicka ett mejl med ditt nummer så ringer vi upp dig när vi är på kontoret

Fax:

E-post:
lindebolarna@hotmail.com

Hemsida:
http://www.lindebolarna.se

Arrangör:
Rid- och Musikföreningen Lindebolarna

Ridlägeransvarig:
Miranda Lind