Följ Ranchens Ridläger Hemsida

Det är inte så konstigt eftersom Ranchens Ridläger funnits i många år. Ranchens Ridläger finns sedan många år på Ranered Gård & Mölndals Ridklubb, ute på landet, ca 2,5 mil från Göteborgs centrum. Våra ridläger pågår under hela sommaren och drivs tillsammans med Mölndals Ridklubb. På Ranchen finns det 30-35 olika ponnyer och hästar i olika storlekar och raser. Lägsta ålder för lägren är året man fyller 10 (man måste kunna sova borta utan bekymmer) Är man något år yngre eller inte vill sova borta kan man ändå anmäla men då ange att man vill vara med som dagläger-deltagare - vilket är ett jättebra alternativ. Vårt motto är kvalité och trivsel.

Med kvalité menar vi vuxna utbildade instruktörer med mångårig vana att lära ut, jämna ridgrupper där vi aldrig blandar ovana ryttare med rutinerade, välskolade hästar som man lär sig nåt av att rida på, vuxna lägerledare som hjälper dig när du behöver det och finns som stöd i bakgrunden under hela ditt ridläger, ett planerat dagsprogram med fasta hålltider och roliga aktiviteter och inte minst bra mat! Allt detta tillsammans med ett vänligt bemötande ger också bra trivsel.

Det viktiga för oss är att just Du blir nöjd med ditt ridläger!

 

Välkommen!

 

Vad gör vi på ett läger ?

Vi rider, sköter och pysslar om hästarna. Vi lär oss mycket både praktiskt och teoretiskt om häst- och stallvård. Vi leker, spelar brännboll, har frågeslingor och myskvällar. Och så badar vi förstås! Inget ridläger utan bad! En badsjö finns ca 500 m från gården. Badar gör vi både med och utan hästar.

Hur bor vi ?

Vi bor i enkla stugor med två, tre, fyra och upp till sex bäddar i varje. Stall, ridhus, ridbana, betes- och skogsmark ligger intill gården. Här finns många ridvägar i skog och mark. Ranchens Ridläger är beläget i Hällesåker, ca 2,5 mil sydost om Göteborgs centrum. Många tycker att det är vackert här. Trots att det är nära till storstaden är det en fridfull och lantlig plats.

Hur äter vi ?

Under ett ridläger äter man mycket. Vi äter frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat. Det går också att köpa glass och godis i våran kiosk. För dig som är allergiker eller vegetarian, ordnar vi lämpliga alternativ mot låg självkostnad (150:–) skriv dina önskemål när du anmäler dig.

Vad behöver du ta med dig till vårt ridläger ?

Om du har – ta med en godkänd ridhjälm – annars får du låna av oss. Ta med oömma kläder, helst ridbyxor, stövlar med klack, ridhandskar, ridspö, regnkläder, grova skor, baddräkt, skor att bada i (för att skydda dina fötter), sovsäck eller täcke med lakan (kudde finns), handduk, och toalettartiklar.

 

Vad ingår i lägeravgiften `?
I ridlägeravgiften ingår mat, boende, ledare, administration – och förstås all ridning. Resor till och från lägret ingår inte. Men vi hämtar gärna upp från buss, tåg eller flyg mot en låg självkostnad. När det är dags att betala ridlägeravgiften (minus anmälningsavgiften) framgår under fliken Info och slutbetalning. 

Första dagen
Lägerveckorna sträcker sig över 5-7 dagar (framgår på anmälningssidan). Vi samlas kl 17.00 för en presentation som tar en dryg halvtimme. Undantag gäller de kortare lägerveckorna då vi samlas redan kl 13.00. Se även under fliken Info och slutbetalning. 

Sista dagen
Alla föräldrar och andra hälsas välkomna till en avslutande riduppvisning som börjar kl 11.15. Efter uppvisningen finns det tid att säga hej då till hästarna och ledarna.

 

Gruppindelning

I varje ridläger är man ca 25 elever. Vi delar in i fyra olika grupper efter vilken ridvana man har för att få så jämna nivåer som möjligt. Var exakt man hamnar beror på hur lång ridvana man har jämfört med övriga deltagare. Den preliminära gruppindelningen gör ridinstruktören alltid veckan innan varje ridläger samtidigt som hon försöker se till att var och en får den häst som passar bäst utifrån elevernas ridvana och hästönskemål. Vi tar även emot nybörjare. Under alla veckor har vi även Dagläger vilket kan vara ett bra alternativ ifall man vill prova på ett ridläger men samtidigt sova hemma.

 

Varje elev får ha en ponny/häst som ”sin egen” under hela sitt ridläger. Vi har de vanligaste ponnyraserna och halvblod. Man kan också ta med egen häst. Det kostar inget extra. Förutom ridning blir det hästskötsel, teori och daglig stallskötsel. Utbildade ridlärare och övriga ledare (minimiålder 18 år) ansvarar för ridundervisning och fritid. Våra lägerledare och ridlärare får varje år toppbetyg av deltagarna i den enkät som alla fyller i sista dagen. Det tycker vi är ett bra bevis för vårt motto: Kvalité och trivsel.

Hur väljer man häst inför ett ridläger ?

Om Du varit hos oss tidigare har Du säkert redan en eller flera favoriter som Du önskar. Känner Du inte till våra hästar är det bästa om Du på Din anmälan skriver in vilka EGENSKAPER Du önskar hos Din häst. T ex pigg, gärna busig, eller trygg, snäll att sköta, etc. Bilderna på våra hästar är visserligen trevliga att titta på men säger inte alltid så mycket om hur hästen verkligen är att rida. Därför är det bättre att tala om vad Du tycker är viktiga EGENSKAPER som Din häst ska ha.

Anmälan gör du så här till Ranchens Ridläger

Veckan innan varje ridläger är det ridinstruktören som gör kommande veckas fördelning av vilka hästar och ryttare som passar bäst. Hon utgår då från de önskemål som kommit in, ålder och storlek på ryttaren, vilken erfarenhet ryttarna har och gör utifrån detta en bedömning vilka hästar som då passar vilka ryttare bäst. Ev justeringar görs sedan efter första ridlektionen.
När eleverna sista dagen brukar betygsätta bl a hästar, ledare och ridlektioner har snittbetyget hittills legat på ca 4,7 av 5 möjliga. Det tolkar vi som att de allra flesta är mycket nöjda med just sin häst.

1. Du kan anmäla Dig direkt till Ranchens Ridläger här på hemsidan. Är lägret fullt framgår det och skulle det vara på väg att bli fullt precis när Din anmälan kommer in så kontaktar vi Dig omgående. För att anmäla on-line, klicka på länken högst upp på sidan. 

Har Du några frågor, e-posta gärna till bjorn@ranchens.com 

2. Du och en förälder fyller i anmälningsblanketten online och anger då Er egen e-postadress och om allt fungerat som det ska får Ni en automatisk bokningsbekräftelse tillbaka.

3. Samtidigt betalar Du anmälningsavgiften 3 500:– till vårt Plusgirokonto 440 99 04-2.
Skulle det ändå vara fullbokat på just det ridläger Du önskar ringer vi direkt och talar om det – annars kan Du alltid anse Dig som anmäld så snart vi fått Din anmälan och Din inbetalning av anmälningsavgiften. Vi skickar ingen särskild betalningsbekräftelse men påminner däremot ifall vi inte anmälningsavgiften betalas i tid. Vi stryker ingen utan att först påminna.

Vill Du fritt kunna välja veckor bör Du anmäla Dig tidigt. Vissa lägerveckor blir fullbokade redan under hösten.

Mer information om vad man bör ta med sig och när det är dags att betala resterande lägeravgift finns under fliken Info och slutbetalning. Vi mailar även ut en liten påminnelse några veckor innan lägret börjar.

Är det fullbokat kan Du alltid maila Ditt intresse så sätter vi upp Dig på väntelista och kontaktar Dig direkt ifall vi får en plats ledig. Ibland får vi återbud som kan komma allt ifrån flera veckor till några dagar innan en lägervecka. 

Intresserad av Ranchens Ridläger?

Anmäl enkelt online! Har Du fler frågor - kontakta oss gärna.

RANCHENS RIDLÄGER
Raneredsv 71
437 92 LINDOME

Telefon  Björn: 070-7756092
E-post: bjorn@ranchens.com 

Uppgifter

Ranchens Ridläger

Adress:
Raneredsvägen 71 437 92 Lindome

Telefon:

Mobil:
070-7756092

Fax:

E-post:
bjorn@ranchens.com

Hemsida:
http://www.ranchens.com

Arrangör:
Mölndals Ridklubb/Ranchens Ridläger

Ridlägeransvarig:
Björn Häggström