Följ Stall Bokeslätt i Sölvesborg Hemsida Facebook Instagram

Stall Bokeslätt

Spendera sommaren nära oändlig bokskog, vacker natur och ett härligt lugn. På Stall Bokeslätt i Sölvesborg anordnar vi ridläger för alla, stor som liten - van ryttare som nybörjare. Våra bästa kompisar och kollegor, är 20 hästar och ponnyer, här finns en älskling för var och en.

Stall Bokeslätt
På vår anläggning har vi ett stort ridhus, en stor fin paddock med bra underlag. Vi har ett antal stallar, lägerstugor och ett gemensamt lägerkök. Vi har en grillplats som vi ofta samlas kring och bakom knuten ligger vår härliga bokskog på Ryssberget.

Vi har välutbildade ridlärare och engagerade medarbetare som alltid gör sitt yttersta för att du ska trivas hos oss. Vi lagar all mat själva och är noga med att den ska innehålla bra råvaror. (psst! den brukar vara väldigt uppskattad!)

Våra hästar är även dem välutbildade och vi har ett bra team av hästar och ponnyer för att passa såväl nybörjare som van, hoppintresserad eller dressyrsugen.

Stall Bokeslätt är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och Sveriges Ridlägerarrangörers Riksförbund vilket borgar för god kvalitet. Anläggningen har också ansvars- och olycksförsäkring.

 

Semester med häst! Självklart!
Stall Bokeslätt och Sölvesborgs ridklubb erbjuder barn och vuxna en rolig, aktiv och innehållsrik semester tillsammans med hästen. Ni bor fint i våra 4-bäddsstugor där vi har nyrenoverade toaletter och duschar i separat hus intill. Vi serverar bra hemlagad mat och har grillaftonar, allt detta ingår på läger och kurser. Vi delar in eleverna i grupper efter kunskap och utgår alltid från varje elevs behov och önskemål.

 

Våra ridläger
Vi tror på att skapa en bra mix  av aktiviteter på våra ridläger, givetvis står ridningen och hästkunskapen alltid i fokus. Men därtill bygger vi till med viktiga pusselbitar som tex:
- teori
- fysträning
- bra mat och vila
- roliga aktiviteter
- gruppdynamik
- relax mm

Hur mixen ser ut skiljer sig lite från läger till läger.


Nöjda kunder hittar alltid vägen tillbaka
Minst 50% av gästerna bokar plats från säsong till säsong. Det är ett gott betyg! Från år till år återkommer många för den härliga gemenskapens skull, tillsammans med hästar och likasinnade människor. Men också för våra seriösa och ledarledda lektioner i dressyr, hoppning och skogsridning.

Dressyr, hoppning och uteritter varvas med teori häst och stallskötsel vi putsar sadel och träns och umgås. På kvällarna anordnas olika aktiviteter och lekar såsom brännboll, gymkhana och skattjakt m.m. Vill du hellre bara ta det lugnt och läsa eller ha det skönt så går det med bra. Möjligheterna är många och nästan allt går att ordna. Sisu idrottsutbildarn akommer även en och hälsar på och gör lite aktiviteter som handlar bla om värdegrund.

 

Personal och instruktörer

Malin Håkansson som är verksamhetschef ansvarar för anläggningen, ridskolan och utbildningen. Malin är ansvarig för driften av ridskolan och ha varit verksam på anläggningen i 30 år. Hon är också utbildad hoppdomare och har gått olika ridledarutbildningar under årens lopp.

All personal är välutbildad hos oss, från de som är ungdomsledare, hästskötarexamen och diplomerade ridlärare.

Bra att veta
På varje kurs går det bra att ta med sig egen häst eller ponny. (Medtag då eget kraftfoder). Familjer eller grupper som åker tillsammans och som har olika ridkunskaper delas in i mindre grupper så att det passar alla. Är du inte intresserad utav hoppning ordnas det annan ridning för dig. Var noga med att skriva det i din anmälan så vi kan förbereda så bra som möjligt.

Anmäl Dig genom att skicka in din anmälan tillsammans med 1000 kr som är anmälningsavgiften på bg 5415-2301

Sölvesborg som stad
Du hittar Sölvesborg på gränsen mellan Skåne och Blekinge. Vi har nära till både hav och skog, våra stränder är vida kända och ett besök på någon av dem rekommenderas varmt. Staden har en mysig stadskärna med bra kommunikationer via tåg och buss. Där finns också mysiga små butiker och restauranger. Vi har nära till vacker natur som exempelvis Ryssbergeteller Listerlandet som bjuder på både sportaktiviteter såväl som god mat och dryck. Här finns något för alla, en skön blandning för hela familjen.

Uppgifter

Stall Bokeslätt i Sölvesborg

Adress:
Kämparslättsvägen 2 294 77 SÖLVESBORG

Telefon:

Mobil:
0708-71 77 99

Fax:

E-post:
bokeslott4@hotmail.com

Hemsida:
https://www.solvesborgsridklubb.se

Arrangör:
Malin Håkansson

Ridlägeransvarig:
Malin Håkansson