Följ Stenlyckans Ridläger Hemsida

Stenlyckans Ridläger

-Lång erfarenhet -Stort kunnande -Mysig miljö -Trevligt boende ...och om det blir en regnig sommar- ett härligt ridhus att vara i! VILL DU VARA MED I SOMMAR?

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ STUTERI STENLYCKAN.

På gården finns ett tjugotal boxar, ridhus, uteridbana (20*60m) och med härliga ridvägar inpå husknuten. Normalt bedrivs hästavel på gården så i sommarhagarna hittar man unghästflockar som man kan titta på!

 

Vi ordnar övernattningsläger och ett dagläger.

På våra ridläger ägnar vi oss åt hoppning, dressyr, uteritter, barbackaridning mm. Alla elever har varsin ponny, eftersom vi inte har stora hästar har vi en maxvikt på 65 kg. Varje dag rider vi 2 pass om minst en timme vardera. Teoripass blir det varje dag och naturligtvis sköter du din häst själv. Vilket innebär ryktning, mockning, fodring, ta den in och ut i hagen osv.
Ridhjälmar och säkerhetsvästar finns att låna.

Till sommaren kommer vi att utöka med fler terränghinder i sommarhagarna så att alla som vill kan få prova på terränghoppning! Det är en härlig upplevelse att galoppera med lite fart och fläkt över naturhinder, även bland hästarna är detta ett uppskattat inslag ridlägerveckan!

 

Eleverna delas in i olika grupper efter ridkunskap, för att alla skall kunna erbjudas största möjliga utvecklingsmöjlighet. Vi har maximalt 12 deltagare per ridläger. Kvällarna är fyllda med skoj & stoj, lekar, skattjakter, bad med mera. Studsmattan är en given samlingsplats, så fort det blir en ledig stund!

 

Vår målsättning är att ge eleverna en vecka rik på upplevelser och riktig grundutbildning inom ridningen. Alla läger avslutas med någon form av uppvisning som deltagarna själva bestämmer.
För att komma till oss behöver du ha minst ett års erfarenhet.

Våra ponnyer är allt från russ, welsh, connemara, new forest till irländska och danska importer. På vintern arbetar ponnyerna på ridskolan som drivs på gården, de är trygga och pålitliga, även om en del vill hitta på bus ibland! En del av ponnyerna har ett förflutet som tävlingsponnyer. En närmare presentation av ponnyerna hittar du på vår hemsida http://www.stuteristenlyckan.se.

Vill du ta med din egen ponny går det bra. Du betalar inget extra för det.

Sover gör man i ridlägerhuset som består av 5 rum + kök/samlingsrum + 2 duschar och 2 toaletter. Inkvartering sker med upptill 4 elever/sovrum.
Rejäl frukost, lagad lunch, lagad middag och mellanmål blir det varje dag. Vi har under många år fått mycket beröm för vår hemlagade mat!

Skålar med frukt finns alltid om man blir sugen! Vi tar gärna emot önskemål och nya matförslag.
Finns behov av specialkost har vi kunskap och möjlighet att ordna det.
En liten kiosk som säljer godis har öppet en stund efter maten. 

 

 

 

Alla elever på lägret är försäkrade när de håller på med hästarna genom Agria incident, men vi rekommenderar att man har en individuell försäkring också.

Ridlärare och huvudansvarig för lägren är Gunnel Larsson, hon är auktoriserad och diplomerad ridlärare med många års erfarenhet av barn och ungdomar. 
Dessutom finns ungdomsledare och/eller fritidsledare att tillgå alla dygnets timmar.

Uppgifter

Stenlyckans Ridläger

Adress:
Söndrebaljsvägen 210 266 97 HJÄRNARP

Telefon:

Mobil:
070 - 220 76 21

Fax:

E-post:
info@stuteristenlyckan.se

Hemsida:
http://www.stuteristenlyckan.se

Arrangör:
Stuteri Stenlyckan AB

Ridlägeransvarig:
Gunnel Larsson