Följ Stuteri MW ridläger Hemsida Facebook

Stuteri MW ridläger

I vackra Väröbacka på vår fina läger och stuterianläggning ordnas allround och träningsläger i hoppning och dressyr för ungdomar och vuxna. Våra duktiga och omtyckta instruktörer och ledare tillsammans med våra välutbildade hästar tar hand om dig och ser till så att du lär dig en massa och har kul!

Vår verksamhet består av tre delar, först och främst ridläger, därefter avel och utbildning av både halvblod och ridponnyer. Vi har ca 30 hästar varav ca 20 är till för dig som kommer på läger. 2017 väntar vi nya föl, kanske får du se ett nytt föl komma till världen, det är alltid spännande, det kan elever som var här intyga!

 

 

Vill du läsa mera om vårt ridläger gå in på http://www.stuterimw.com där hittar du massor med bilder och annat kul från vårt ridläger!

Alla är vi olika som ryttare/människor och därför kan du alltid komma med önskemål om hur just du vill att ditt läger skall vara för att vara det bästa lägret du varit på. För att du skall trivas och lära dig massor så är det viktigt att ridgrupperna är små då kan också allas önskemål bättre tillgodoses. I ridgruppen är ni 7 ryttare. Ni rider två pass om dagen, DU väljer själv om du vill satsa på hoppning, dressyr, sitsträning eller rida ut, på allroundlägren kan du mixa som du vill, på Hoppning/Dressyr gör du ditt val första dagen och sedan kör vi med ett mera fast schema. Varje dag har vi också hästskötsel samt hästkunskap.

Anläggningen

Du bor i 4-bäddsstuga eller i lägerpaviljongen. I "Ladugården" som blev färdig vintern 2004/2005 finns duschar, toaletter och restaurangkök samt en stor ljus matsal, bibliotek och tv/myshörna. Förutom fantastisk lantmiljö och underbar terräng har vi ridhus, utebana samt terränghinder. Till havet har vi 2 km. Varje dag serveras frukost, lunch, middag samt kvällsmål. Allt kött och mejeriprodukter är så klart svenskt och så långt det går är även grönsakerna inhemska. Vi äter i Ladugården eller grillar på uteplatsen precis utanför Ladugården. Mellan målen finns fri tillgång på frukt. Är du allergiker eller vegetarian vill vi att du kontaktar oss särskilt, så brukar vi kunna ordna lämplig mat till dig också!

Hästar och personal

Kunniga instruktörer med rejäl utbildning, ledare och ca 20 välutbildade ridlägerhästar och ponnyer är en stor del av ett lyckat läger. Instruktörerna under sommaren är Maria Winberg, som jobbat med hästutbildning, som ridlärare och med ridläger i närmare 30 år, Maria har även tävlat i hoppning, fälttävlan och dressyr förutom fött upp flera hästar och ponnyer som tävlar framgångsrikt upp på svår klass nivå. Sofie Relander jobbar också som instruktör på våra ridläger, Fia är heltidsanställd beridare på Stuteri MW och utbildar och tävlar hästarna i hoppning men främst dressyr upp på svår klass nivå.

Våra hästar är utbildade mellan LA och Msv B i dressyr och/eller hoppning. De flesta av våra hästar tävlas regelbundet under vinterhalvåret! På varje läger får du egen sköthäst. Våra duktiga och engagerade instruktörer gör sitt absoluta yttersta för att just du skall lära dig så mycket nytt som möjligt under din vecka hos oss. Under kvällarna tar våra fritidsledare över. Alla som arbetar hos oss har rejäl hästerfarenhet, instruktörerna jobbar med häst året runt med häst upp till svår klass nivå.

 

Ungefärligt dagsprogram

Vi börjar dagen strax innan halv åtta, därefter fodrar vi och hämtar hem hästarna. Första ridpasset börjar omkring klockan 09.00. Efter ridpasset tar vi hand om hästarna och vilar en stund innan lunchen kl 12.00. Efter lunch har vi en stunds rast innan hästkunskapen eller ridteorin börjar. Dagens andra ridpass börjar ungefär kl. 14.00. Efter ridpasset tar vi förstås hand om hästarna och utrustningen och när vi släppt ut hästarna på betet hinner man ta en snabb dusch innan middag och kvällsaktiviteter börjar. Kvällen avslutas med kvällsmacka vid 21.00. Är du hundtokig så får du hänga med på kenneln någon kväll och rasta någon av Kennel Tanspots hundar. Men det är självklart bara OM du vill! ;-)

Röster om Stuteri MW Ridläger

Sara 15 år: "Det här är det bästa ridläger jag varit på, jag har varit på 5 ridläger innan. Båda ridlärarna bryr sig och man får alltid svar på sina frågor. Hästarna är bäst. Hit kommer jag igen!"

Madeleine 14 år: "Ha, ha, haa... Stuteri MW äger, de är helt klart bäst på allt, så är det."

Fanny 13 år: "Alla är bäst, mina kompisar, jag har fått många nya, ridlärarna, hästarna och dom yyyber bästa fritidsledarna någonsin, Madde är så himla cool".

Louise 12 år: "Jag älskar alla era hästar, de är bäst, de kan allt man behöver kunna och lära sig, dom är snälla och så grymt välutbildade. Alla ridlärare och ledare är kanon bra och intresserade. Ingen blir sur för att man frågar typ 100 saker på en dag. Alla är helt grymma".

Lovisa 14 år: "Vill man lära sig något så skall man hit! Så är det!!! Skriv det! Ha, ha!!!"

Karin 16 år: "Vill bara säga det att det är de bästa stället att åka till om man vill lära sig nått. Har varit där 4 gånger på ridläger och man lär sig nått nytt varje gång.
Jag har varit på läger innan jag åkte till Maria men inget slår detta!!
Pussa alla hästarna från mig."

Vi som jobbar här vågar lova att du kommer att lära dig mycket nytt om ridning, hästar, avel och hästhantering!

Uppgifter

Stuteri MW ridläger

Adress:
Skällåkra 16 432 65 VÄRÖBACKA

Telefon:
0733-921270
0733-921270

Mobil:

Fax:

E-post:
stuterimw@gmail.com

Hemsida:
http://www.stuterimw.com

Arrangör:
Stuteri MW AB

Ridlägeransvarig:
Maria Winberg