Följ Täby Ryttarcenter Hemsida Facebook

Täby Ryttarcenter

Täby Ryttarcenter har sin verksamhet på en toppmodern anläggning i Täby med närhet till naturen. Anläggningen är byggd av kommunen och har ett ridhus med måtten 120 x 24 meter, plats för 600 sittande på läktaren, servering med utsikt över ridhuset, hästshop, teorisalar, utebana och härliga ridvägar i skog och mark.

 

Täby Ryttarcenter

Här driver vi till vardags ridskola, har träningar, tävlingar, clinics och andra hästevent. Vi bedriver en verksamhet med kvalitativ ridutbildning i harmoni med hästens välmående!

Hästarna/ponnyerna

Vi har olika storlekar från B-ponnyer upp till stora hästar. Utbildningsnivån ligger mellan: Lätt C och Lätt A. De är härliga personligheter med olika temperament. Hästarna går ute i hage varje dag!

Dagridläger v.25,26 & 27 

Här finns det plats för 26 deltagare. Eleverna är på nivå nybörjare/nybörjare fortsättning-nivå 2. Har du aldrig ridit på ridskola förut så är det lägren vecka 25 och 26 som passar dig bäst. Eleverna delas upp i två grupper efter tidigare erfarenhet och till viss del efter ålder.

Träningsläger v.25

Här finns det plats för 12 elever och du skall rida i nivå 2 - nivå 5 . Detta läger är för dig som har kommit en bra bit i din ridutbildning. Vi rider både hoppning, dressyr och till viss del även ut i skogen.

Hoppläger v.26

Här finns det plats för 12 elever och du skall rida i rutinerad nivå 2 - nivå 5. Detta läger är för dig med mycket god ridvana och erfarenhet av hoppning. Vi rider dressyr, markarbete och hoppning med fokus på hopplära.

Kvällskurser Nivå 2-5 Dressyr v. 26 och Allround v.27: Ridning 75 min + middag!

Här finns det plats för 10 elever, äldre ungdomar & seniorer. Alla deltagarna ska ha mycket god ridvana. Ridning, hästvård och därefter reflekterar vi över ridkonsten och äter middag tillsammans.

Måltider

På ridlägren serveras  lunch och eftermiddagsfika i vår servering där det även finns möjlighet att köpa glass och lite godis. I anslutning till serveringen har vi även en hästshop med det mesta för häst och ryttare.

Egen häst

På ridlägret får du prova på hur det är att ha en egen häst. Hästarna delas ut efter ett provridningspass första dagen på ridlägret. På våra dagridläger hjälps två elever åt tillsammans med varje häst och på träningslägret & hopplägret har du en egen häst. OBS: Byten och ändringar kan ske under veckan om det behövs.

Utbildningen

Vi strävar efter att ge deltagarna en god grundutbildning samt att förmedla en bra känsla för hästhållning där hästens välmående kommer i första hand. Ridundervisningen leds av våra ordinarie instruktörer som är utbildade, pedagogiska och erfarna och anpassar ridningen efter kunskapsnivån. Säkerheten är alltid vår högsta prioritet.

Avslutningen

Sista dagen på daglägren har vi en uppvisning/tävling med friserade och välryktade hästar. Då är föräldrar, syskon, släkt och vänner hjärtligt välkomna!

Uppgifter

Täby Ryttarcenter

Adress:
Efraimsbergsvägen 7 187 75 TÄBY

Telefon:
08-7567160

Mobil:
0708-356841

Fax:

E-post:
info@tabyryttarcenter.se

Hemsida:
http://www.tabyryttarcenter.se

Arrangör:
Täby Ryttarcenter

Ridlägeransvarig:
Eva Unger