Följ Taffsnäs Fjordhästridläger Facebook Instagram

Taffsnäs Fjordhästridläger

Nedan hittar ni allmän information om ridlägret samt vad som är bra att ta med sig. Ytterligare information och aktuella bilder hittar ni på vår hemsida www.taffsnas.com

 

Ridläger för alla med ett par års ridvana, från ålder 9 - ca 17 år samt ett läger för enbart vuxna. Ridverksamheten har funnits sedan 1963. Vi har en mycket bra anläggning, god mat och vackra omgivningar. Vi har lugna välutbildade hästar och duktiga ridlägerledare.

Vi finns 7 mil söder om Stockholm
Välkommen till vår 61
:a ridlägersommar 2024

 

Lägrets målsättning: Är att ordna ett trivsamt och välordnat ridläger med lektioner och skogsridning med bad till häst. Vår långa erfarenhet sedan 1963 är din garanti för att allt skall fungera till belåtenhet. Förutom familjen Klangestam som har huvudansvaret för lägerverksamheten har vi även duktiga ridlägerledare som genomgått ridledarkurs eller har annan likvärdig utbildning.

 

Så här kan en dag se ut:

08.00: Frukost. 08.45: Hämta hästarna och sen ridning. 11.30: Lunch, därefter är kiosken öppen och om fint väder går vi och badar. 14.00: Fika, därefter hämtar vi hästarna och rider. 17.30: Middag, därefter är det stall, paddock och lägertjänst och många andra roliga aktiviteter och lekar. 22.00: sovdags. Vi har en dag på lägret som vi kallar vilodag då hästarna inte går lika hårt. Där kan vi ha aktiviteter så som rykttävling, voltige, köra häst och vagn, långritt till häst etc. Typ av aktivitet varierar mellan lägren beroende på väder och ledarnas upplägg.

RIDLÄGERPERIODER 2024 (Vårt 61:a år)

 

 

Läger 1: 13/6 - 20/6

 

Läger 2:  24/6 - 1/7

 

Läger 3: 3/7 - 10/7

   

Läger 4: 11/7 - 18/7

 

Läger 5:  29/7 - 5/8

 

Läger 6: 7/8 - 14/8

 

OBS: För att delta på våra ridläger får man inte väga över 80kg. Mindre undantag kan göras på vuxenridlägret. Kontakta oss i så fall innan anmälan.

 

Lägeravgifter - inkl moms

8-dagar: 10.300kr

Vuxenläger: kr

 

Föranmälningsavgift på 2500:- OBS! skall betalas in i samband med insänd anmälningsblankett för att plats ska garanteras. Resterande summa ska betalas senast en vecka innan lägerstart (ta med kvitto). Inbetalning till BG:5379-0317, märk betalningen med elevens namn samt lägerperiod. 

Lägerdeltagare: Vi tar emot 30-40 elever från 9 år och uppåt med ridvana enligt info på anmälningssidan.

Eleverna delas in i fyra eller fem grupper med likartad kunnighet. Samtliga elever förväntas oberoende av antal års ridvana att kunna rida en snäll häst i samtliga gångarter. På samtliga läger gäller 2 eller 3 års ridvana utom period 1 där hästarna är nyanlända och kan vara lite livligare. Där gäller 4 års ridvana. Elever med kortare ridvana men som rider i alla gångarter kan vara välkomna, men kontakta oss i så fall före bokning. 

 

Måltider: Du får frukost, lunch, fika, middag och kvällssmörgås. Detta betyder att du inte går och lägger dig hungrig. Husmanskost ingår i lägeravgiften. Glutenfri, vegetarisk och laktosfri kost finns för de som föranmäler detta till en kostnad av Glutenfri=400kr, Vegetarisk=300kr, Laktosfri=200kr om det behöver vara laktosfritt i den lagade maten. Laktosfria mjölkprodukter är kostnadsfritt.  Mjölkfri kost eller andra större allergier kräver att eleven medtar egen kost. Kontakta oss om detta i förväg. För andra mindre allergier, fråga oss vad som gäller. Eventuella koständringar från bokningsdatum fram till lägerstart MÅSTE meddelas senast 1 vecka innan lägret börjar för att vi ska kunna tillgodose dessa. 

 

Boende: Eleverna bor tillsammans i en av gårdens två flyglar och delas in i 8rum med 3-8 barn per rum. Pojkar som kommer ensamma kan komma att placeras i eget rum om det inte är fler pojkar på samma läger. Vi kontaktar er i så fall innan lägerstart. För att minska risken för hemlängtan bör ditt barn ha god vana av att sova borta. Gården ligger i naturskön anslutning till Storsjön där vi har egen badplats.

 

Utrustning: Godkänd ridhjälm och säkerhetsväst är obligatorisk vid all ridning. Säkerhetsvästar finns att låna, meddela oss på ankomstdagen. Du bör också ha handskar och bra ridskor eller stövlar. Det behövs ombyteskläder till måltiderna och allmänt umgänge då vi inte har ridkläder på oss i matsalen eller på lägret. En annan nödvändighet är ett rejält regnplagg, baddräkt och handduk. Kom ihåg att tvätta era ridkläder i 60grader och desinficera stövlar/skor om ni varit i andra stall!

 

Tag även med: Sängkläder och handduk. Tag även med ett hänglås så du kan låsa in pengar och värdesaker i ditt skåp. Låsets reservnyckel lägger du i ett kuvert med ditt namn på och lämnar till oss (om ni inte har kodlås). Tag även med fickpengar (vi tar SWISH), solskyddskräm och plåster m.m. Utöver detta ridkläder, ombyten för måltider och lek samt badkläder. Gör gärna en packlista där ni kan pricka av så ni får med era saker hem igen. 

 

Rykthink: Du tar med egen rykthink med borstar etc. Kom ihåg att rengöra dem innan du kommer hit p.g.a smittorisk. Samtliga ryktsaker desinficeras under ankomstdagen. Har man inte egna ryktsaker kan man hyra rykthink under lägerperioden till en kostnad av 150kr. Meddela gärna på anmälningssedeln om ni önskar hyra ryktsaker för att säkerställa att vi har tillräckligt många. 

 

Vi säljer T-shirts och kepsar med vårt lägeremblem.

 


Ankomstdagen – är du välkommen mellan 10.00-12:15. Kl. 13.00 är det fika och kl. 17.00 middag, 20-21.00 korvgrillning. Om ni kommer tidigt är det bra att ta med lättare lunch. Vid välkomstfikat serveras smörgåsar och fikabröd. Efter fikat sker provridning och efter middagen tilldelning av häst och grupp etc. 

 

Avslutningsdagen – Uppvisningen börjar kl 11.30, se till att vara här i god tid innan. Därefter fikar eleverna och åker hem ca 14.00. Föräldrar får gärna ta med egen fikakorg.

 

Upplysningar: I samband med anmälan skall föranmälningsavgiften betalas in, vilket garanterar en plats på lägret. Du får inte någon mer information av oss utan är man osäker på något kan man maila oss på: taffsnasridlager@gmail.com

 

OBS: Vi ansvarar inte för försvunna värdesaker. ALLA värdesaker skall förvaras inlåsta i era skåp, ta helst inte med er i-pads. Kvarglömda kläder sparas t.o.m. 30/9 samma år och kan hämtas efter överenskommelse. Vi skickar inga kvarglömda saker. 

 

Barn med diagnoser: Om ditt barn har en diagnos eller sjukdom som vi behöver känna till, hör av er till oss i god tid före lägerstart. Vi förutsätter att ditt barn fungerar såpass självständigt att hen kan vara i lägermiljö med de fysiska och psykiska påfrestningar det kan innebära. Behöver ditt barn en resurs i skolan är det mycket möjligt att det behövs även här. Vi har totalt 5-6 ledare på drygt 30 elever, så det säger sig självt att vi inte har personalresurser för detta utan att det stör vistelsen för övriga elever. Även om våra ledare är mycket duktiga i konflikthantering elever emellan har de inte utbildning i specialpedagogik. 

 

SRR:s: Anmälningssedel gäller i allt övrigt. Ansvarsförsäkring finns. OBS att all ridning och hantering av hästar sker på egen risk, så kontrollera att ni har en egen olycksfallsförsäkring. 

 

 Taffsnäs är beläget 9 km från Gnesta, ca 7 mil söder om Stockholm.

 

Vägbeskrivning:

Från Gnesta: Kör förbi tågstationen och efter Granngården sväng Höger in på Mariefred/Vängsö/Södertuna Slott. Efter ca 7km ser du vår skylt (Taffsnäs gård 3) sväng Vänster.

 

Från Strängnäs: Avfarten till Mariefred-åk mot Gnesta ca 2,7mil. Mitt i en kurva med uppförsbacke står vår skylt (Taffsnäs gård 3) sväng Höger.

  

  

NI ÄR ALLA HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Hälsar hela familjen Klangestam och alla lägerledare.

 

Börje Klangestam var en av stiftarna till Sveriges Ridlägerarrangörers Riksförbund-SRR och var förbundsordförande i 20 år.

Detta garanterar att vi i alla avseenden bedriver en mycket seriös verksamhet, då övriga familjen fortsätter i samma anda.

 

taffsnasridlager@gmail.com

 

Mobil: Terese Klangestam 070-7771067 (1:a hand)

eller Jan Klangestam 070-6973330

 

 

Extra

Vi hyr ut våra valacker under tiden 20 augusti tom 10 juni. Kom hit och prova ut din häst under juli månad.

Timridning och körturer för familjer, kompisgäng samt företag med eller utan ridvana. 

Stugor uthyres sommar och året runt med tillgång till fiske. 
Vi har lokal för fest & bröllop.

 

Se hemsidan www.taffsnas.com

 

Uppgifter

Taffsnäs Fjordhästridläger

Adress:
Taffsnäs Gård 646 91 GNESTA

Telefon:

Mobil:
070-697 33 30 (Janne), 070-777 10 67 (Terese)

Fax:

E-post:
taffsnasridlager@gmail.com

Hemsida:

Arrangör:
Fam Klangestam Taffsnäs Jordbruk

Ridlägeransvarig:
Jan Klangestam