Följ Roo Gård Hemsida Facebook Instagram
Avslutning på ett av våra allmänna ridläger.

Avslutning på ett av våra allmänna ridläger.

Roo Gård

Roo Gård Ridskola och Ridläger ligger i det vackra Roslagen, precis vid kusten. Du hittar oss mellan Åkersberga vid Norrtälje längs kustvägen 276, knappt en timmes resa från centrala Stockholm. Vi har två ridbanor, ridhus och vackra omgivningar att rida ut i. Vi arrangerar ridläger med olika inriktning i en härlig miljö på positiva hästar och ponnyer. Vi är stolta över att många av våra lägerdeltagare återvänder år efter år. Välkommen till oss! Bokningen för sommarens ridläger är öppen!

Dags för provridning!
Vid lägerstart intervjuar våra instruktörer alla deltagare. Därefter har vi en provridning för att se att vi matchat rätt häst med rätt ryttare.

Veckorna för hoppinriktat och hoppläger har ändrats något, se till att vara noggranna så att ni anmäler på rätt läger. 

Om oss

Under höst, vinter och vår har vi ridskolan igång med vanlig lektionsverksamhet och helgkurser. Vissa av våra hästar lånas ut på foder under terminerna och kommer hem lagom till ridlägren. Många av våra hästar och ponnyer får även åka ut och tävlas av ridskolans elever, vilket innebär att de flesta hästar som jobbar på ridlägren har tävlingsrutin.

Vi anordnar åtta ridläger under sommaren på mellan 6-7 dagar. Tre av våra läger är hoppinriktade med ett pass hoppning varje dag och de övriga lägren är allmänna läger med blandat innehåll.

Vem kan komma på läger till oss?

På de allmänna lägren samt det hoppinriktade lägret v 28 ska du vara född mellan 05-14. Vårt lägsta krav för de allmänna lägren är att du har ridit så mycket att du klarar av din ponny utan ledare i skritt och trav inne på ridbanan. Grupperna delas in efter ridvana på samtliga läger. På det hoppinriktade lägret behöver du kunna galoppera och ha hoppat i galopp. Även du som är mer rutinerad i hoppningen är välkommen att anmäla till detta läger, vi delar in grupper och anpassar övningarna efter deltagarnas förkunskaper så att alla ska få lagom utmaning. 

På hopplägren v 30 och v 33 ska du vara född 06-10, för de födda 11-12 har vi 6 platser. På hopplägrena har vi större krav på ridkunskap och hoppvana, du ska kunna galoppera i lätt sits med kontroll och ha hoppat flera hinder i följd i galopp. Kanske har du tävlat eller har det som mål. Även mer rutinerade ryttare är naturligtvis välkomna, vi delar in i grupper och anpassar övningarna efter era förkunskaper. Det viktigaste av allt är att du tycker att hoppning är kul!

Killar är självklart välkomna till oss men vi vill att du tar kontakt med oss innan anmälan så vi är överens om hur boendet ska se ut. Våra hästar är inte så stora, så vi vill även att ryttare som väger mer än 65 kg eller är längre än 175 cm kontaktar oss innan anmälan så att vi inte får för många större ryttare på samma läger.

OBS! Vi har en åldersindelning vid anmälan för att få spridning i ålder på eleverna eftersom våra hästar är av olika storlek. Alla elever går dock samma läger, så finns det plats i "fel" åldersgrupp är ni välkomna att kontakta oss för att se om vi kan ta emot er. 

Vill du veta mer?

Läs mer på vår hemsida www.roogard.nu . Här hittar du allmän information, packlista samt en checklista för de olika stegen i bokningsprocessen.

 

Ett svalkande dopp innan eftermiddagens ridning...
Förutom ridningen innehåller dagarna på ridlägret en mängd andra aktiviteter såsom teori, lekar och så klart bad om vädret tillåter!

Uppgifter

Roo Gård

Adress:
Roo Gård 184 91 ÅKERSBERGA

Telefon:

Mobil:
070-248 82 47

Fax:

E-post:
ridlager@roogard.nu

Hemsida:
www.roogard.nu

Arrangör:
Roo Gård Ridskola

Ridlägeransvarig:
Cajsa Fornander