Funderar du på att ta med din egen häst till lägret?

För att du ska kunna ta med dig hästen så har vi några villkor, Du måste ha ridit hästen regelbundet minst 6månader (du får alltså inte lov att ta med dig en nyköpt häst, däremot får du gärna ha med en häst som du är fodervärd eller medryttare på förutsatt att du är överens med hästens ägare) Hästen ska ha pass, vara vaccinerad, avmaskad och försäkrad. 7dagar innan lägret ska du ta tempen på din häst varje dag för att se att den inte har någon infektion på gång. Hästen får inte varit utsatt för ökad smittorisk senaste tre månaderna. Utrustning, foderhinkar, vattenbalja och dylikt ska vara nytvättade och får inte varit i kontakt med andra hästar efter tvätten.
Ridningen, har du med dig häst på lägret rider du alltid minst ett pass om dagen på din egen häst, sen väljer du själv om du vill rida de övriga passen på din egen eller någon av våra hästar.
Inkvartering: Privathästar går själva i en mindre gräshage om vi inte kommit överens om något annat. Det finns ej direkt bete i hagen utan du får själv ha med dig grov och kraftfoder till hästen. Hästarna är ute dygnet runt. Du har med egen vattenbalja. När lägret startar kommer du en halvtimme innan de övriga lägerdeltagarna för att inkvartera din häst och alla saker. Ankomstdagen rider du oftast på en av våra hästar och dag 2 börjar du rida din egen häst, detta för att den ska hinna känna sig lite hemma. När lägret är slut så ansvarar du för att mocka hagen efter hästen så den är redo för nästa gäst.
Fodring och skötsel: Våran stallansvariga ledare för veckan sköter fodring och dylikt, men du får givetvis gärna hjälpa till
Kostnad: Det kostar inget extra att ha med dig egen häst.
Det går inte att ha med sig egen häst på minilägrena.

Uppgifter

Egen häst

Adress:
Herrgårdsvägen 5 266 93 Munka-ljungby / ÄNGELHOLM

Telefon:

Mobil:
Skicka ett mejl med ditt nummer så ringer vi upp dig när vi är på kontoret

Fax:

E-post:
lindebolarna@hotmail.com

Hemsida:
http://www.lindebolarna.se

Arrangör:
Rid- och Musikföreningen Lindebolarna

Ridlägeransvarig:
Miranda Lind